Κοροναϊός: Κλειστά το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου

Η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού στον πληθυσμό προκαλεί τη λήψη άμεσων προληπτικών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του. Έτσι, δύο ύποπτα κρούσματα οδήγησαν τις πρυτανικές αρχές να κλείσουν προληπτικά το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου. Να σημειωθεί πως -με βάση τις ανακοινώσεις από πλευράς υπουργείου Υγείας- την Πέμπτη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 31!

Κλειστό για δύο μέρες το Πάντειο

«Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 6/3 έως και 7/3» ήταν η λιτή ανακοίνωση του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Ρέθυμνο: Φοιτητής με καταγωγή από την Πελοπόννησο νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο

Το ύποπτο κρούσμα στο Ρέθυμνο αφορά φοιτητή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με καταγωγή από την Πελοπόννησο και ο οποίος είχε ταξιδέψει, μαζί με τον 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρίο, στη θρησκευτική εκδρομή σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η εμφάνιση του κρούσματος οδήγησε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου στην αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους μέχρι και το Σάββατο 7 Μάρτη. Ο νεαρός φοιτητής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε πως είναι αρνητικός στον κοροναϊό.