16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέσβος: Καταγγελία για εκδικητική απόλυση εργαζόμενης που συμμετείχε στις παλλαϊκές κινητοποιήσεις

Πρόσφατα

Την εκδικητική μη ανανέωση της σύμβασης εργαζόμενης από την «Κοινοπραξία Πρίσμα Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΤΕ», η οποία έχει αναλάβει το έργο κτηματογράφησης στο νησί, της Λέσβου καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, για την απόλυση εργαζομένης, η οποία «συμμετείχε στον τριήμερο απεργιακό παλλαϊκό ξεσηκωμό του νησιού» ενάντια στην καταστολή και την απόβαση των ΜΑΤ, ενάντια στα κλειστά και ανοιχτά κέντρα κράτησης, διεκδικώντας τον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών. Πρόκειται για τις μέρες κατά τις οποίες όλο το νησί βρέθηκε στο δρόμο, με μαζικές κινητοποιήσεις, οπότε καταστήματα, γραφεία και υπηρεσίες νέκρωσαν, με τους εργαζόμενους να ανταποκρίνονται μαζικά στο κάλεσμα του σωματείου τους και του Εργατικού Κέντρου.

«Η συγκεκριμένη επιχείρηση, κόντρα στο κλίμα που ξέσπασε από άκρη σε άκρη όλου του νησιού, δεν προχώρησε ουδέποτε στο κλείσιμο του γραφείου της», που βρίσκεται στην περιοχή της Καλλονής, σημειώνει η Ένωση. Δεν αρκέστηκε σε αυτό, αλλά την Παρασκευή 28/2 προχώρησε σε μη ανανέωση σύμβασης της εργαζόμενης, για την οποία την ενημέρωσε «ένα τέταρτο πριν την λήξη του ωραρίου εργασίας της». Επικαλέστηκε προσχηματικά τη μείωση της δουλειάς, όμως η Ένωση υπογραμμίζει ότι πρόκειται για εκδικητική μη ανανέωση σύμβασης – απόλυση. Όπως εξηγεί, για την κτηματογράφηση στη Λέσβο έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 31/5, ενώ η εταιρεία μέχρι και τις 19/2 αναζητούσε με βάση αναρτήσεις της προσωπικό για το γραφείο της στην Καλλονή.

«Πρόκειται για μια επιχείρηση που λειτουργεί με το γράμμα του νόμου της αγοράς», υπογραμμίζει το σωματείο και αναφέρεται στις συμβάσεις ενός μήνα και στην εξοντωτική πίεση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, στην καθημερινή επιβάρυνσή τους με τα έξοδα μετακίνησης από και προς την Καλλονή. Η Ένωση καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές της εταιρείας και απαιτεί την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης, τη στελέχωση του γραφείου με προσωπικό, την κάλυψη της μεταφοράς από και προς το γραφείο.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις