Δ. Δυτικής Λέσβου: Καταδίκη του εμπρησμού προσωρινής δομής στη Σκάλα Συκαμιάς

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Δυτικής Λέσβου «καταδικάζει απερίφραστα τον εμπρησμό της προσωρινής δομής στη Σκάλα Συκαμιάς». Πρόκειται για δομή που παρέμενε κλειστή, και είχε προταθεί από το Δήμο να ανοίξει προσωρινά για να υποδεχτεί κάποιους από τους νέους μετανάστες που αποβιβάστηκαν στο νησί.

Με την ανακοίνωση του ο Δήμος Δυτικής Λέσβου – οποίος κάνει λόγο ευθέως για εσκεμμένη προσπάθεια, καλεί τους πολίτες «να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Κάνουμε έναν δίκαιο αγώνα, ας μην αμαυρωθεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα κάηκε ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών γνωστός και σαν «stage 2» στη Σκάλα Συκαμνιάς. Ο χώρος ανήκε στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και πριν ένα μήνα είχε κλείσει με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου κόντρα στην περί του αντιθέτου απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Συκαμνιάς.

Αργά σήμερα το απόγευμα είχε γίνει γνωστή η απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου να ανοίξει για μια μόλις μέρα τον καταυλισμό προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί αποκλειστικά γυναίκες και παιδιά που έφθασαν σήμερα στο νησί από τα τουρκικά παράλια.


Διαβάστε επίσης | Διχοτομεί τη Λέσβο ο δήμαρχος Μυτιλήνης. Έκλεισε τα σύνορα του δήμου, με «τεχνητά» μέσα