Διχοτομεί τη Λέσβο ο δήμαρχος Μυτιλήνης. Έκλεισε τα σύνορα του δήμου, με «τεχνητά» μέσα

Βίντεο ντοκουμέντο: Γερμανός φωτορεπόρτερ δέχθηκε επίθεση στη Μυτιλήνη

«Αποφασίσαμε ομόφωνα με τις τοπικές κοινότητες και με την κοινωνία μετά από διαβούλευση να κλείσουμε τα σύνορα του Δήμου Μυτιλήνης, έτσι ώστε μετανάστες, οι οποίοι θα μπουν από άλλο Δήμο να μην εισέλθουν στο ΚΥΤ της Μόριας το οποίο βέβαια δεν αντέχει άλλο» τόνισε στην κάμερα του «Νησιού» ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το μήνυμα σε αυτούς που ασκούν μεταναστευτική πολιτική, έτσι ώστε απόψε στο ΚΥΣΕΑ το οποίο συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα, να ακουστούν οι πολίτες του νησιού πλέον, απαιτώντας όλοι μαζί τη διαφύλαξη και τη φύλαξη αυτού του νησιού», πρόσθεσε.

Ο κ. Κύτελης ζητά από το ΚΥΣΕΑ (σ.σ. Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) να στείλει δύο πλοία, έτσι ώστε 5.000 αιτούντες άσυλο να φύγουν αμέσως από το νησί για να αποσυμφορηθεί το ΚΥΤ. Επίσης ζητά δύο πλοία «πάνω στα οποία θα γίνεται η ταυτοποίηση του ασύλου και από εκεί και στο εξής να κατανέμονται αναλόγως.

«Είμαστε διατεθειμένοι με όποιο κόστος, να διαφυλάξουμε δίπλα στους πολίτες την κανονικότητα του δήμου μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Μυτιλήνης να αντέξει άλλο το σύνολο της φιλοξενίας των μεταναστών».

Στο μεταξύ, τεχνητά σύνορα έφτιαξαν στην περιοχή των Λάμπου Μύλων και της Κοινότητας της Μόριας οι κάτοικοι, μετά τη δήλωση του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη να δημιουργηθούν σύνορα στον Δήμο Μυτιλήνης από τη Δυτική Λέσβο, ώστε να μην περνούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Για συνεχή ενημέρωση από τη Λέσβο, από το stonisi.gr – ΕΔΩ.

Βίντεο ντοκουμέντο: Γερμανός φωτορεπόρτερ δέχθηκε επίθεση στη Μυτιλήνη

Γερμανός φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο λιμάνι της Θέρμης στη Λέσβο και κάλυπτε τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές δέχθηκε επίθεση από αγνώστους.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της γερμανικής Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου, ο συνάδελφός της δέχθηκε επίθεση, καθώς άγνωστοι τον χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές. Νωρίτερα την Κυριακή ο ΣΚΑΪ με ανάρτηση του στο Twitter δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται άγνωστοι να χτυπούν έναν άνδρα στο λιμάνι της Θέρμης.

Πηγή: ethnos.gr