Έβρος: Επεισόδια με χημικά και πετροπόλεμο κατά μήκος του φράχτη στα ελληνοτουρικά σύνορα

Νέα επεισόδια σημειώνονται από το απόγευμα της Κυριακής (01/03) στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου μεταξύ προσφύγων και μεταναστών και των ΜΑΤ. Χρήση χημικών από ελληνικής πλευράς έγινε ως απάντηση στον πετροπόλεμο και τα χημικά που δέχεται η αστυνομία από την τουρκική πλευρά στο τελωνείο των Καστανέων. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως τα χημικά εκτοξεύονται από την τουρκική στην ελληνική πλευρά με την καθοδήγηση από drones.

Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός. Οι πρόσφυγες και μετανάστες επιτίθενται εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.


Σχόλιο ErgasiaNET: Στις πλάτες των εξαθλιωμένων, των προσφύγων και μεταναστών, παίζεται ένα ιμπεριαλιστικό παιχνίδι αυτές τις ημέρες στον Έβρο αλλά και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, με το καθεστώς Ερντογάν από την μία πλευρά να προσπαθεί να ενεργοποιήσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στο πλευρό του στο μέτωπο της Συρίας, κι από την άλλη είναι την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ευθύνεται για τις σφαγές στην περιοχή και για τον ξεριζωμό από τα σπίτια όλων αυτών των ανθρώπων, να θέλει να τους κρατήσει μακριά από τα εδάφη της.