Σωματεία ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο πλιάτσικο της κυβέρνησης σε εργατικά δικαιώματα και δημόσια περιουσία

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ απευθύνουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα στις 18 Φλεβάρη 2020.

Για τέταρτη φορά σε διάστημα ενός μηνός σύσσωμοι οι εργαζόμενοι της Στερεάς Ελλάδας, οι φορείς και τα σωματεία πανελλαδικά βροντοφώναξαν, κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ.

Τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων πραγματοποιήσαμε κοινή συνεδρίαση και αποφασίσαμε τη συνέχιση του αγώνα με μορφές και πρόγραμμα που θα βγει μέσα από τις γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 27 Φλεβάρη 2020.

Παράλληλα με τον αγώνα σε συνδικαλιστικό επίπεδο που θα κλιμακωθεί αποφασίσαμε να εξαντλήσουμε σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο όλα τα ένδικα μέσα ώστε να προσβάλλουμε, να αναστείλουμε και να ακυρώσουμε την αντισυνταγματική νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε νύχτα η Κυβέρνηση στη Βουλή η οποία κλείνει με μαθηματική ακρίβεια τη ΛΑΡΚΟ, πραγματοποιεί πλιάτσικο στην δημόσια περιουσία, ισοπεδώνει κάθε εργατικό δικαίωμα καταργώντας κάθε ΣΣΕ καθώς και την εναπομείνασα εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, βάζει σε παραπέρα κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων οδηγεί σε ομαδικές απολύσεις χωρίς αποζημίωση, πετά στην ανεργία 1.500 οικογένειες, μαραζώνει όλη τη Στερεά Ελλάδα και όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ.

Ευχαριστώντας για την μεγάλη αλληλεγγύη που εκφράζεται από όλη την χώρα και το εξωτερικό, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε μέχρι την νίκη. Καλούμε σε ακόμη μεγαλύτερη αγωνιστική συσπείρωση τους εργαζόμενους όλης της χώρας και σύσσωμες τις τοπικές κοινωνίες.

Κοινή ανακοίνωση των διοικητικών συμβουλίων:
  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
  • Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
  • Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
  • Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ).