Πρόταση ΜΕΤΑ στην Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ για συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό Βρούτση

Το παρακάτω κείμενο – δήλωση των εκπροσώπων του ΜΕΤΑ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κατατέθηκε στις 20 Φλεβάρη 2020

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων
κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου

Με την απεργία της 18ης Φλεβάρη και τα απεργιακά συλλαλητήρια, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, απάντησαν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα Βρούτση – Κατρούγκαλου, και πρόβαλαν το αίτημά τους για Δημόσια Καθολική Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες και για συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η κυβέρνηση επιστράτευσε, για μια ακόμη φορά τον «κοινωνικό αυτοματισμό», και επιμένει στη θεωρία της για «απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις». Προγραμματίζει, παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα, να ψηφίσει στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι αναγκαίο, τις επόμενες ημέρες, να συνεχίσουν τη δράση τους, με περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις κ.λπ., για ενημέρωση και ενεργοποίηση των εργαζομένων σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, που συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή 21-02-2020, οφείλει να πάρει νέες πρωτοβουλίες στην παραπάνω κατεύθυνση. Να αποφασίσει νέα κινητοποίηση για την Πέμπτη 27-02-2020 (ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου), με πανελλαδική στάση εργασίας και μεσημεριανά συλλαλητήρια στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις.

Απευθυνόμαστε επίσης στα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους και τους καλούμε να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, στις 27-02-2020, Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την απόκρουση των κυβερνητικών σχεδίων και την υπεράσπιση των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων.


Αθήνα, 20-02-2020

  • Καλόγηρος Νίκος
  • Καλομοίρης Γρηγόρης
  • Κρητικός Μάριος
  • Χαρίσης Γιώργος