Δ. Αγίας Βαρβάρας: Προσαγωγές ανηλίκων επειδή έγραψαν με το «εγκληματικό όπλο» μαρκαδόρο σε κούνια

Το δόγμα «νόμος και τάξη» είχε τη δική του ιστορία, κάποιοι την έγραψαν σε κούνιες με μαρκαδόρο. Και αν όλα αυτά φαίνονται κωμικοτραγικά, δεν παύουν να συμβαίνουν όμως στην πραγματική ζωή, όπως καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας:

Την περασμένη Τετάρτη στην Αγία Βαρβάρα, έξι έφηβοι, ηλικίας 14-16 ετών, προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα, με την κατηγορία της φθοράς δημόσιας περιουσίας, επειδή έγραψαν με μαρκαδόρο σε μια κούνια στην πλατεία ΖΑΝΑΕ. Πέραν αυτό, λειτούργησε και η αρχή – λογική της «συλλογικής ευθύνης», με αποτέλεσμα να καταλήξει στο αστυνομικό τμήμα -μεταξύ άλλων- και μια 14χρονη μαθήτρια, που επέστρεφε στο σπίτι της μετά από το φροντιστήριο.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε, κατά τα λεγόμενα του αξιωματικού υπηρεσίας, μετά από σχετική καταγγελία του αντιδημάρχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων, που ζητεί «να καταστραφεί ο φάκελος του μαθητή που άνοιξε χτες το βράδυ στο ΑΤ Αγίας Βαρβάρας και θα τον ακολουθεί μια ζωή. Όχι στον εκφοβισμό των παιδιών μας».