Κατά το Βορίδη, «κομμουνιστές αγρότες» όσοι διεκδικούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Τρόπο να ακυρώσει τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα του αγροτικού κλάδου βρήκε ο Μάκης Βορίδης, στοχοποιώντας ως «κομμουνιστές» όσους αγρότες ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, διαχωρίζοντάς τους από τους υπόλοιπους αγρότες που «ξέρουν καλά τη δουλειά τους». «Δεν είδα κάτι ιδιαίτερο» σχολιάζει για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, υποστηρίζει πως «οι αγρότες δεν ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, οι κομμουνιστές αγρότες το ζητούν αυτό», απαντώντας έτσι στα αιτήματα για τη διασφάλιση κατώτερης εγγυημένης τιμής για αγροτικά προϊόντα.

«Οι αγρότες που ξέρουν τη δουλειά τους, ξέρουν ότι σε συνθήκες ανοιχτής αγοράς και παγκοσμιοποιημένων συνθηκών εμπορίου αγροτικών προϊόντων οι κατώτατες εγγυημένες τιμές είναι καταστροφή γι’ αυτούς» έσπευσε να ξεκαθαρίσει, απειλώντας μάλιστα πως σε περίπτωση ανόδου των διεθνών τιμών και σε περίπτωση καθόδου τους, «οι Έλληνες παραγωγοί θα ήταν χαμένοι», ενώ υποστηρίζει πως οι εγγυημένες τιμές παραβιάζουν το δίκαιο του ανταγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός σχολίασε γενικότερα τις αγροτικές διεκδικήσεις, σημειώνοντας πως σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις «δεν είδα κάτι ιδιαίτερο», εκτιμώντας πως η στάση αυτή είναι επιβράβευση για την κυβέρνηση. «Οι παραγωγοί μας βλέπουν την προσπάθεια που κάνουμε σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που φέτος είναι η πρώτη χρονιά χωρίς αγροτικές κινητοποιήσεις» σημείσε.

Αναφορικά με το αγροτικό πετρέλαιο, αφού ο ίδιος τονίζει με νόημα πως δεν υπήρχε ουδέποτε αναφορά ή δέσμευση στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας,
Αναφέρει επίσης ότι αν και ουδέποτε στο πρόγραμμα της ΝΔ υπήρχε αναφορά, εντούτοις η κυβέρνηση το εξετάζει και «όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για μόνιμα μέτρα θα το κάνουμε».

Προσφυγικό και εξωτερική πολιτική α λα Βορίδη

Στη συνέχεια, κατά την πάγια τακτική του ίδιου και κάποιων ακόμα κυβερνητικών στελεχών, δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και κρίσημα ζητήματα της κυβέρνησης, δίνοντας το δικό του στίγμα στη συζήτηση.

Ερωτηθείς για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, απάντησε ότι «πρέπει χωρίς άλλη χρονοτριβή να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας: αποτελεσματική φύλαξη συνόρων, διαχωρισμός προσφύγων, μεταναστών, κλειστά κέντρα κράτησης, επαναπροωθήσεις», ενώ αναφορικά με τις επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά του Β. Αιγαίου σημειώνει ότι «ήταν η μόνη λύση επιταχύνσεως».

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά και ειδικότερα αν είναι μονόδρομος η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επισημαίνει την αναγκαιότητα σοβαρής προετοιμασίας καθώς και τις απαιτήσεις που θέτει το δικαστήριο για αυστηρό καθορισμό των ζητημάτων που θα προσαχθούν στην κρίση.

Ωστόσο, έσπευσε να «κλείσει το παράθυρο» προσφυγής, όπως διαμηνύει η πλευρά Σαμαρά εδώ και εβδομάδες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως πρόκειται για διαδικασία «εξαιρετικά δύσκολη αφού το κάθε μέρος θα θέλει να υπαχθεί σε αυτήν μόνο αν είναι να κερδίσει».

Τέλος, ως προς τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ο Μ. Βορίδης αφού αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρότερα και δυσκολότερα θέματα «από τα οργανωτικά ζητήματα ενός πολύ δημοφιλούς αθλήματος», καταλήγει λέγοντας ότι «για την ουσία του θέματος έχει επιληφθεί ο πρωθυπουργός».