10ο Συνέδριο ΠΟΙΕΦΣΕΚ: Με δύο μέλη, στο νέο διοικητικό συμβούλιο η Προοδευτική Κίνηση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου της ΠΟΙΕΦΣΕΚ, με την εκλογή των νέων οργάνων του. Με βάση τα στοιχεία (ψήφισαν 134, άκυρα 1, λευκά 1), η Προοδευτική Κίνηση Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων, που στηρίχθηκε κι από τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ, εξέλεξε 2 μέλη στο 15μελές διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, όσους είχε και στο προηγούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Προοδευτική Κίνηση διατήρησε σταθερά τις δυνάμεις της, σε μια Ομοσπονδία που… άγεται και φέρεται μεταξύ της διεύρυνσης, των αποχωρήσεων Συλλόγων και του ενός λιγότερου ψηφοδελτίου αυτή τη φορά (σ.σ.: στο προηγούμενο εκλογικό συνέδριο μετείχαν τρεις παρατάξεις – ψηφοδέλτια). Μιλώντας στο ergasianet.gr, ο επικεφαλής της, Δημήτρης Τσιαπής, εκτίμησε πως είναι θετικό το αποτέλεσμα και ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Προοδευτική Κίνηση για να εκτιμήσει συνολικά το αποτέλεσμα και τις διεργασίες του 10 Συνεδρίου της ΠΟΙΕΦΣΕΚ και να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις της.

Τέλος, κάλεσε όλους και όλες τους εργαζομένους στον κλάδο του φαρμάκου να συμμετάσχουν και να δώσουν δυναμικό «παρών» στην απεργία και στις συγκεντρώσεις κατά του ασφαλιστικού Βρούτση, στις 18 Φλεβάρη. Όπως ανέφερε, «την ώρα που ήδη πολλοί νέοι εργαζόμενοι έχουν διαμορφώσει την εικόνα ότι δύσκολα θα πάρουν σύνταξη ούτως ή άλλως, με βάση την επίθεση που δέχθηκαν στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ με το ασφαλιστικό Βρούτση να “συνταγματοποιήσει” το νόμο Κατρούγκαλου και επιπλέον μέσω των “μεταρρυθμίσεων” που προωθεί στήνει το ιδανικότερο σκηνικό για να δημιουργήσει πελατεία για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές, η είσοδος των οποίων έχει ήδη εξαγγελθεί και διάφορα “επαγγελματικά ταμεία” ετοιμάζονται εδώ και καιρό».


Διαβάστε επίσης: