Καταγγελία ΠΕΣΕΚ για το υπουργείο Οικονομικών και την «ανεξάρτητη» ΑΑΔΕ

Για το υπουργείο Οικονομικών δεν αρκεί η καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων συνταξιούχων στις Εφορίες που αναγκάζονται να κάνουν προσφυγές για τα αναδρομικά πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί. Τους υποβάλει και σε νέα βασανιστήρια:

Οι Εφορίες τους καλούν τηλεφωνικά για προφανείς λόγους να καταθέσουν την ενδικοφανή προσφυγή και τα δικαιολογητικά σε στικάκια (USB), γιατί η ΑΑΔΕ μόνο ηλεκτρονικά μπορεί να διαβάσει (!) τις προσφυγές. Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να τρέξουν να κάνουν τώρα μαθήματα για τους υπολογιστές ή να καταφύγουν σε δικηγόρους και λογιστικά γραφεία, με σημαντική βέβαια επιβάρυνση. Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα ότι η Κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για τα πρόστιμα που επέβαλε μέσω των Εφοριών για τα αναδρομικά των ετών 2010, 2011 και 2012 που εισέπραξαν οι συνταξιούχοι το 2013.

Επειδή οι φορολογούμενοι με ευθύνη των ταμείων τους δεν ενημερώθηκαν αναλυτικά και κατ’ έτος για τα αναδρομικά που έλαβαν, επειδή έχει παρακρατηθεί ο φόρος που αναλογούσε, επειδή έχουν τιμωρηθεί για αναδρομικά των ετών 2010, 2011 και 2012, για τα οποία έχει επέλθει παραγραφή λόγω παρέλευσης 5ετίας (άρθρο 84 παρ.1 του ν. 2238/1994, επειδή πολλοί έχουν κάνει συμπληρωματικές δηλώσεις, αλλά οι υπηρεσίες δεν πρόλαβαν(!) μέσα μια 5ετία να τις ελέγξουν, το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να διαγράψει όλα τα πρόστιμα και να δώσει εντολή στις Εφορίες να επανεξετάσουν το ζήτημα με βάση τις ευθύνες της Πολιτείας.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών κάνουν μεγάλο λάθος, αν πιστεύουν ότι οι συνταξιούχοι θα δεχθούν χωρίς συνέπειες αυτή την ταλαιπωρία. Θα τους τιμωρήσουν, όπως το έκαναν και στις πρόσφατες εκλογές. Την κοροϊδία δεν την ανέχονται.