21.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΟΣΥΑΠΕ: Όλοι στην απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο ασφαλιστικό Βρούτση

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών

Πρόσφατα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ήρθε η ώρα να βγούμε όλοι μπροστά και να απαιτήσουμε:

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Τώρα πια ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει. Το νομοσχέδιο Βρούτση κρατάει όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις όλων των προηγούμενων νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο προχωράει παραπέρα… με το βλέμμα στο μέλλον… Στο μέλλον της ισοπέδωσης του Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, του τσακίσματος των συντάξεων, της εξαΰλωσης των επικουρικών, της προώθησης των Επαγγελματικών Ταμείων και της Ιδιωτικής Ασφάλισης, δηλ. των Πυλώνων της κερδοφορίας και του χρηματιστηριακού τζόγου των εισφορών μας.

Έχουμε χρέος απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, απέναντι στα παιδιά μας που παιδεύονται ανάμεσα στην ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, απέναντι στις προηγούμενες γενιές, που αγωνίστηκαν για να θεμελιωθεί η Κοινωνική Ασφάλιση να πούμε ένα μεγάλο, δυνατό ΟΧΙ στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε. Όλα κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με μεροκάματα, που θυσιάστηκαν  στο δρόμο για μόνιμη δουλειά, αξιοπρεπή σύνταξη, υγεία, κοινωνικά δικαιώματα κλπ.

Με την μαζική μας συμμετοχή στην απεργία απαντάμε στην προπαγάνδα κυβέρνησης και λοιπών «καλοθελητών», που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως θετικά στοιχεία τα «ψίχουλα» σε λίγους και μάλιστα πάνω στις κατακρεουργημένες συντάξεις όλων, κάνοντας το «μαύρο – άσπρο».

Απαντάμε στα επιχειρήματα των πληρωμένων κονδυλοφόρων που θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να στηριχτούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Γι αυτό δεν μιλάνε για τα 36 δις που χρεωστάει η μεγαλοεργοδοσία στον ΕΦΚΑ, δεν μιλάνε για τα πάνω από 13 δις που μας «κούρεψαν» με το PSI, χαρίζοντάς τα στις Τράπεζες, δεν μιλάνε για τα δεκάδες δις που μπήκαν στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών είτε μέσα από το Χρηματιστήριο, είτε σαν δανεικά κι αγύριστα μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος, στο όνομα της ανάπτυξης!!!!

Αυτά τα δις δεν ήταν «αέρας», δεν ήταν χαρτιά… Ήταν λεφτά των εργαζομένων, ήταν ιδρώτας και αίμα των εργαζομένων. Δεν τα διαγράφουμε. Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Τα απαιτούμε. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία. Να πληρώσουν αυτοί που τα καταλήστευσαν.

Με την μαζική μας συμμετοχή στην απεργία απαντάμε σε όλους όσους επιλέγουν να στηρίζουν με κίνητρα, φοροαπαλλαγές κλπ τους επιχειρηματικούς ομίλους και να δίνουν ψίχουλα στο λαό, σε όλους όσους θεωρούν «μονόδρομο» τις πολεμικές-νατοϊκές δαπάνες την ίδια ώρα που μιλάνε για τη μη βιωσιμότητα των Ταμείων.

Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε όσους γυρίζουν τη ζωή μας, τη ζωή των νέων παιδιών δεκαετίες πίσω, σε όσους θέλουν να παλεύουμε με αιτήματα του προηγούμενου αιώνα…

Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας, για σύγχρονα δικαιώματα, για να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Διεκδικούμε:

  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους.
  • Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που θα σημάνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
  • Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης. Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
  • Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
  • Επαναλειτουργία όλων των δομών Υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΕΙ

Η ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις