ΛΑΡΚΟ: Νέα απεργία των εργαζομένων την Τετάρτη 12 Φλεβάρη, με αποκλεισμό της Εθνικής

Από συγκέντρωση εργαζομένων και αλληλέγγυων στη ΛΑΡΚΟ

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 12 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, αντιδρώντας στην τροπολογία Χατζηδάκη, που… για χάριν της διάσωσής της προβλέπει μείωση μισθών κατά 25% και ιδιωτικοποίηση ή πτώχευση της εταιρείας. Στη μία το μεσημέρι, θα προχωρήσουν στο κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος του Μαρτίνου, ενώ, όπως σημειώνουν σε όλους τους τόνους, σύντομα θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις και στην Αθήνα.

Σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο της τωρινής απεργιακής τους κινητοποίησης, πραγματοποίησαν μαζικότατη συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, καταγγέλλοντας ότι η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, κλείνει τη ΛΑΡΚΟ και ρημάζει την ευρύτερη περιοχή.

Στο πλευρό των εργατών, πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, οικογένειες με παιδιά, ενώ στα 3 χωριά και στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ τα σχολεία και τα μαγαζιά παρέμειναν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης. Επίσης σε κατάληψη βρίσκονται το Λύκειο Μαρτίνου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Μαλεσίνας σε ένδειξη αλληλεγγύης.


Προηγούμενη σχετική ανάρτηση | ΛΑΡΚΟ: Απεργία σήμερα από εργαζομένους | Τροπολογία Χατζηδάκη, με 25% μείωση μισθών και ιδιωτικοποίηση ή πτώχευσή της