16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναβάλλεται η έναρξη… λειτουργίας του αξονικού στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Πρόσφατα

Εν μέσω επιδημίας γρίπης και σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας με την παθολογική κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας γεμάτη μετά από πολύ καιρό, θα περιμέναμε «όλες οι μηχανές του νοσοκομείου να δουλεύουν στο φουλ».

Μια σειρά όμως από γεγονότα όχι τυχαία δυσκολεύουν το όλο εγχείρημα. Ο νέος Αξονικός Τομογράφος και το υπερσύχρονο ψηφιακό ακτινολογικό εργαστήριο εγκατεστημένα από τον περασμένο Σεπτέμβριο παραμένουν ανενεργά παρά τις τόσες εξαγγελίες, τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις για άμεση λειτουργία.

Με έγγραφο της η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ μετακινεί υπάλληλο που υπηρετεί στο ακτινολογικό εργαστήριο της Ν.Μ Αμαλιάδας .για να καλύψει 2 βάρδιες στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης καθιστώντας την επικείμενη έναρξης λειτουργίας των μηχανημάτων αδύνατη.

Στην Αμαλιάδα εργάζονται 6 μόνιμοι χειριστές ακτινολογικών μηχανημάτων και ένας με πρόγραμμα ΟΑΕΔ. Στην δύναμη του εργαστηριού είναι επίσης 2 υπάλληλοι μετακινημένοι σε άλλα νοσοκομεία και μια υπάλληλος σε άδεια ανατροφής τεκνού.

Το ακτινολογικό εργαστήριο καλύπτει 24ωρη συνεχή λειτουργία όλο τον χρόνο. Οι υπάλληλοι του εργαστηρίου για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του προγράμματος, εργάζονται συνεχώς, χωρίς ανάπαυση, με υπερπροσπάθεια και τους οφείλονται αυτήν την στιγμή συνολικά 287 ημέρες κανονική άδεια και 312 ρεπό εργασίας.

Το εργαστήριο διαθέτει σε λειτουργία ένα κλασικό ακτινολογικό μηχάνημα και είναι έτοιμος προς χρήση ο αξονικός τομογράφος. Με την μετακίνηση της υπαλλήλου ναυαγεί η πολυπόθητη λειτουργιά του αξονικού τομογράφου που θα βοηθούσε όλη την βόρεια Ηλεία συμπεριλαμβανόμενης και της Γαστούνης.

Την τεράστια δυσλειτουργία που επιφέρει η απόφαση της 6ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο μας ειδικά τώρα που όλοι οι εργαζόμενοι του ακτινολογικού, μπαίνουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης των νέων μηχανημάτων θέσαμε, ο Σύλλογος Εργαζομένων και ο Διευθυντής του ακτινολογικού εργαστηρίου στην Διοίκηση της ΥΠΕ, αφού ούτε για μια ώρα δεν περισσεύει υπάλληλος για διάθεση σε άλλη μονάδα. Κατανοούμε τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Γαστούνης, τα ίδια και χειρότερα υπάρχουν στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, αλλά με το υπάρχον προσωπικό εδώ είναι αδύνατη η όποια διάθεση προς άλλες μονάδες.

Το βασικό πρόβλημα είναι η διαχείριση της μίζερης πραγματικότητας από την έλλειψη προσωπικού καθώς και η αδυναμία συντονισμού όλων των Υγειονομικών δομών του νομού. Δεν επιτρέπεται σε ένα νοσοκομείο που η λειτουργία του «έχει περάσει από 40 κύματα» και τώρα δείχνει να ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του, να τορπιλίζεται η όλη διαδικασία ,προκειμένου να ταχτοποιηθούν αιτήματα, σε βάρος των ασθενών που συρρέουν στην δομή της Αμαλιάδας για νοσηλεία.

Καταλαβαίνουμε το λόγο, που το Νοσοκομείο , ενώ έχει πληρότητα που αγγίζει το 90% και την παθολογική κλινική γεμάτη, σε περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης ,να υπονομεύεται με τέτοιο τρόπο.

Ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να ανακάμψει ποτέ?

Επιτέλους ενισχύστε την μονάδας μας και μην υπονομεύετε την εύρυθμη λειτουργία της. Με τους ρυθμούς στο κόκκινο, ζητούμε άμεση στήριξη-πρωτίστως-για την κάλυψη των ασθενών της παθολογικής κλινικής και επαναπροσδιορισμό του εφημεριακού στάτους.

Επειδή όλα αυτά τα χρόνια έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου, η οποιαδήποτε κωλυσιεργία – αδιαφορία ή απαίτηση μετακίνησης προσωπικού αποτελεί μοχλό υπονόμευσης και απαξίωσης της εύρυθμης λειτουργίας μας.

Δεν περισσεύει κανείς!

Ζητούμε ενίσχυση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις δομές. Απαιτούμε ανάκληση της απόφασης για την μετακίνηση της υπαλλήλου στο ΚΥ Γαστούνης, επιστροφή όλων των μετακινημένων υπαλλήλων, σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις