Ως «ηγέτες» του κράτους εμφανίζονται δικτάτορες και δωσίλογοι στην επίσημη ιστοσελίδα του «Ελλάδα 2021»

Στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού «Ελλάδα 2021», που σύμφωνα με τους διοργανωτές σκοπός του είναι ο συντονισμός των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, υπάρχει λίστα με τους «αρχηγούς του κράτους», ωστόσο σε αυτή εμφανίζεται κανονικά τα ονόματα δικτατόρων συνταγματαρχών, δωσίλογων κτλ. Αναλυτικότερα:

Μετά την πολυσυζητημένη παρουσίαση του -αμφιλεγόμενου- λογότυπου και την παρουσίαση της ιστοσελίδας, διαπιστώθηκε ότι στην κατηγορία «Ηγεσία του Κράτους» οι υπεύθυνοι έχουν συμπεριλάβει τους δικτάτορες του 20ου αιώνα, τους δωσίλογους της Κατοχής και άλλους διορισμένους σε διακοσμητικά αξιώματα σε περιόδους δημοκρατικής εκτροπής.

Έτσι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δικτάτορες Μεταξά, Παπαδόπουλο, Πάγκαλο, τους Κατοχικούς Πρωθυπουργούς Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλο, Ράλλη αλλά και ανδρείκελα όπως οι Κόλιας, Μαρκεζίνης, Ανδρουτσόπουλος, Γκιζίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσίαση του Μεταξά και του Παπαδόπουλου μεταξύ άλλων στους αρχηγούς του ελληνικού κράτους από την ιστοσελίδα, φαίνεται ότι ανάγκασε τους διαχειριστές της σελίδας να προσθέσουν διευκρινίσεις σχετικά με την ιδιότητά τους κάτω όμως μόνο από τα ονόματα των Παπαδόπουλου, Μαρκεζίνη και Ανδρουτσόπουλου, αφήνοντας, για παράδειγμα, ως έχει το δικτάτορα Μεταξά, το δικτάτορα Πάγκαλο και άλλους.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτηση το στο διαδίκτυο ο δημοσιογράφος Δ. Σούλτας: «Αν θέλουν ακριβή ιστορική αποτύπωση είναι πολύ απλό. Μπορούν να αναφέρουν «1967- 1973 δικτατορία Παπαδόπουλου» και «1973- 1974 δικτατορία Ιωαννίδη»».

Η σελίδα συνεχίζει να έχει διάφορα ανεξήγητα όπως ότι στην ενότητα των Βασιλέων τον Γλύξμπουργκ με τον τίτλο Κωνσταντίνος Β’ και, κυρίως, με φωτογραφία του όπως είναι σήμερα και όχι όπως ήταν τη σύντομη περίοδο που βασίλευσε, παρότι η ελληνική πολιτεία έχει αμετάκλητα απαλλαγεί από τη μοναρχία εδώ και 45 χρόνια. Μπροστά σε όλα αυτά μοιάζει με πταίσμα ότι αναφέρει ασχολίαστη τη 2η Πρωθυπουργία του Γ. Κονδύλη το 1936 παρότι προέκυψε από πραξικόπημα σε βάρος του Π. Τσαλδάρη.