18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φύλακες στο υπ. Εργασίας: στο ίδιο έργο θεατές!

Αντί-λογος, συλλογικότητα υπαλλήλων στο υπουργείο Εργασίας

Πρόσφατα

Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε αλλά η κοροϊδία μένει για τους εργαζόμενους στην φύλαξη του Υπουργείου Εργασίας. Από την ασυδοσία των εταιριών-εργολάβων security, στο εμπόριο ελπίδας των διαβόητων συμβάσεων έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πλέον μπροστά στο φάσμα της απόλυσης για ακόμη μια φορά.

16 άνθρωποι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες βρίσκονται τα τελευταία χρόνια σε διαρκή ανασφάλεια. Θα βγει έγκαιρα η προκήρυξη; Θα έχω τα μόρια; Θα κερδίσω τα ασφαλιστικά; Θα έχω δουλειά σε 1,2,3 μήνες;

Κάποιοι συνεχίζουν μέχρι 31/3/2020 όποτε λήγουν οι 18μηνες συμβάσεις. Κανείς δεν ξέρει αν, πότε και πώς θα υπάρχει νέα προκήρυξη. Κάποιοι που έμειναν εκτός της προηγούμενης προκήρυξης ακολούθησαν την νομική οδό, διεκδικώντας την παραμονή τους στις θέσεις εργασίας που υπηρέτησαν για 2 και πλέον χρόνια. Την ίδια ώρα και η καθημερινότητα του Υπουργείου διαταράσσεται καθώς αναπόφευκτα υπάρχουν χρονικά διαστήματα χωρίς κάλυψη φύλαξης.

Παρόμοιο καθεστώς και για τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Και φυσικά, η υποκρισία των πολιτικών σε όλο της το μεγαλείο. Είδαμε τον πρώην ΓΓ του Υπουργείου κ.Νεφελούδη να προσέρχεται σήμερα (ως αντιπολίτευση) ως μάρτυρας υπεράσπισης όσων διεκδικούν την επαναπρόσληψη τους στις θέσεις που έχασαν επί των ημερών του στο Υπουργείο…

Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που δυστυχώς  σιωπούν εκκωφαντικά να αναδείξουν το ζήτημα και να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια των συναδέλφων για κάλυψη των θέσεων αυτών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Να συνδράμουν την προσπάθεια τους για να δικαιωθεί ο αγώνας τους με κάθε τρόπο (δικαστικά, συνδικαλιστικά, υπηρεσιακά).

Η αλληλεγγύη μας είναι απαραίτητη!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις