Επιχειρείται νέο πελατειακό – κομματικό κράτος να στηθεί στο ΥΕΘΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ ergasianet.gr παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης της Ν.Δ για διαφάνεια, νομιμότητα και αξιοκρατία στο Δημόσιο, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι πράγματα που παραμένουν ζητούμενα. Αντίθετα η ηγεσία του ΥΕΘΑ ενισχύει το καταδικασμένο μοντέλο διακυβέρνησης, που αξιοποίησαν πολιτικά και καλλιέργησαν συστηματικά, χρόνια ολόκληρα, όλες ανεξαιρέτως οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχει σωρεία αυθαίρετων-προσχηματικών μετακινήσεων στελεχών στο χώρο του ΥΕΘΑ με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα για την κάλυψη δήθεν «υπηρεσιακών αναγκών».

Ένα νέο πελατειακό – κομματικό κράτος επιχειρείται να στηθεί στο ΥΕΘΑ με τις ετσιθελικές και αυθαίρετες μετακινήσεις εργαζομένων από τις θέσεις ευθύνης που υπηρετούν μέχρι σήμερα.

Ενόψει και των επικείμενων κρίσεων διευθυντών – προϊσταμένων επιδιώκεται να καλλιεργηθεί στο χώρο του ΥΕΘΑ κλίμα εκφοβισμού ώστε να αποτραπούν οι αντιδράσεις όσων αυθαίρετα μετακινούνται.

Το μοντέλο διακυβέρνησης που προάγει την ευνοιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις και το κομματικό κράτος-λάφυρο κάθε κυβέρνησης μπορεί να αποτραπεί μόνο με αλληλεγγύη των εργαζομένων και μαζική αντίδραση. Και γι΄αυτό τα σωματεία και τα συνδικάτα του χώρου οφείλουν να αντιδράσουν.