Επιστολή εργαζομένων «Jumbo»: Δε σας χαρίζουμε τις Κυριακές | Νέα απεργιακή συγκέντρωση στην Πρέβεζα

Φωτογραφία αρχείου

Σε νέα απεργιακή συγκέντρωση, έξω από τα «Jumbo» Πρέβεζας, στις 10 το πρωί, προχώρησαν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στον νομό μαζί με αλληλέγγυους, αντιδρώντας στην απόφαση της εργοδοσίας για άνοιγμα του καταστήματος όλες τις Κυριακές του χρόνου (σ.σ.: ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί και για το κατάστημα της Κατερίνης). Να σημειωθεί πως το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας έχει προκηρύξει και για αυτήν την Κυριακή 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Δυνάμεις του ΜΕΤΑ στην Ήπειρο

Στο πλευρό των εργαζομένων, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή και οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ Ηπείρου, που σε σχετική τους ανακοίνωση έχουν τονίσει ότι: «Οι μόνοι κερδισμένοι από την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα είναι οι εργοδότες, οι μεγαλέμποροι, οι εμπορικές αλυσίδες πολυκαταστημάτων,το μεγάλο κεφάλαιο. Κανένας άλλος! Η μόνη επιλογή που έχουμε όλοι εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί και μεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, νεολαία είναι να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά απέναντι στην καθημερινή επίθεση στα δικαιώματα μας και στη ζωή μας!».

Επιστολή εργαζομένων «Jumbo»

Σε επιστολή τους, οι εργαζόμενοι στα «Jumbo», μεταξύ άλλων σημειώνουν πως έρχεται σήμερα η εργφδοσία και ανοίγει και τις 52 Κυριακές σε Πρέβεζα – Κατερίνη, δηλώνοντας ότι θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο σε όλα τα καταστήματα, «αφού μας ανάγκασαν στην 6ήμερη εργασία που προστέθηκε στους χαμηλούς μισθούς, την ημιαπασχόληση, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την εντατικοποίηση και τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας… και όλα αυτά βέβαια αξιοποιώντας τους νόμους που έχει εξασφαλίσει η εργοδοσία από όλες τις κυβερνήσεις για να αυξήσει τα κέρδη της. Δηλαδή δουλειά με τους χειρότερους όρους αμοιβής και συνθηκών, 7 μέρες την εβδομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή μας, την υγεία μας και τις οικογένειές μας».

«Εμείς οι εργαζόμενοι στα «JUMBO», που εργαζόμαστε με τους πιο στυγνούς όρους εκμετάλλευσης, αρνούμαστε να χαρίσουμε τις Κυριακές μας στην εργοδοσία», υπογραμμίζουν και συμπληρώνουν: «Εμείς θα ακολουθήσουμε τον δικό μας ΑΓΩΝΑ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ για τα δικά μας αιτήματα, τη ΖΩΗ μας, μακριά από καλοθελητές και τσιράκια! Πάρτε το χαμπάρι! ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».


Σχετικές αναρτήσεις: