15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Motor Oil: διασωληνωμένοι 4 εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά

Πρόσφατα

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τέσσερις εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil στην Κόρινθο. Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με την ενημέρωση, ειδοποιήθηκε για το συμβάν από το ΕΚΑΒ, το οποίο κλήθηκε από τους υπευθύνους των διυλιστηρίων και όταν έφτασε στο σημείο η φωτιά είχε ήδη σβηστεί από τα συνεργεία της επιχείρησης.

Το σοβαρό ατύχημα συνέβη περίπου στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής, στο βοηθητικό ιατρείο της μονάδας παραγωγής βενζίνης υπ’ αριθμόν 3.700. Τραυματίες είναι ένας νοσοκόμος 37 ετών και τρεις εργάτες, 55, 38 και 41 ετών, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο Ελευσίνας και στο Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ειδικότερα:

  • και οι δύο εγκαυματίες (27 και 30 ετών αντίστοιχα) που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων στο «Γεννηματάς», είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι δύο νέοι άνθρωποι έχουν εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και στον κορμό,

  • στο «Θριάσιο» οι δύο εγκαυματίες που μεταφέρθηκαν είναι εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται στη βαρύτητα των περιστατικών. Κι όλα αυτά σ΄ ένα νοσοκομείο που βρίσκεται στην καρδιά της βιομηχανικής ζώνης, όπου τα εργατικά ατυχήματα είναι σχεδόν καθημερινά.

Στα διυλιστήρια υπάρχει ένα κεντρικό ιατρείο και ένα βοηθητικό σε κάθε μονάδα. Στην προκειμένη περίπτωση, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στον χώρο αναμονής του βοηθητικού ιατρείου της μονάδας «3.700».

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, που ερευνά την υπόθεση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των διυλιστηρίων.


Ανάγκη να ανοίξουν όλα τα δημόσια κρεβάτια στις ΜΕΘ

Για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν όλα τα δημόσια κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και να αναπτυχθούν και άλλα, πολύ περισσότερα, στα δημόσια νοσοκομεία.

Στο «Θριάσιο», τα 8 κρεβάτια στη ΜΕΘ εγκαυμάτων ήταν γεμάτα όπως και τα 7 από τα 8 (το ένα κρεβάτι δεν λειτουργεί από το τέλος του 2019 λόγω της έλλειψης τουλάχιστον 8 νοσηλευτών στη ΜΕΘ). Σήμερα στο νοσοκομείο είναι κενές δύο οργανικές θέσεις εντατικολόγων, 82 νοσηλευτών και 49 τραυματιοφορέων.

Η χώρα μας μετράει σήμερα 750 κρεβάτια ΜΕΘ στο ΕΣΥ, από τα οποία λειτουργούν μόλις τα 560, ενώ εξοπλισμό έχουν τα 650. Την τελευταία δεκαπενταετία το 25% των υπαρχουσών κλινών ΜΕΘ παραμένουν σταθερά κλειστές.

Επιπλέον, μόνο το 6% των συνολικών κρεβατιών των νοσοκομείων στη χώρα μας είναι κρεβάτια ΜΕΘ, ποσοστό που έπρεπε να είναι 20%. Καθημερινά πάνω από 30 βαρέως πάσχοντες περιμένουν για κρεβάτι ΜΕΘ στη χώρα μας, καθώς οι ελάχιστες υπάρχουσες δημόσιες κλίνες έχουν πληρότητα 100%. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικολόγων, απαιτούνται τουλάχιστον 3.000 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις