Δυτικό Μέτωπο: Πανικός στα επιτελεία της συγκάλυψης και της συναλλαγής

Μας απειλούν και με μηνύσεις τώρα. Τους προκαλούμε να το κάνουν!

Με αφορμή δημοσίευμα του doxthi.gr, με τον τίτλο «“Δεν υπάρχουν ραδιενεργά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Φυλής” λέει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απέκρυψε έγγραφο της ΕΕΑΕ. Σε μηνύσεις προχωρά ο δήμαρχος Φυλής», το Δυτικό Μέτωπο απαντά:

Χρησιμοποιούν ασύστολα ψεύδη, ενώ γνωρίζουν ότι το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έχει αποκαλύψει την αλληλογραφία του κ. Παππού
με την ΕΕΑΕ: http://prosynat.blogspot.com/2018/04/blog-post.html

Έχει αποκαλύψει, επίσης, τις λαθροχειρίες του, όταν έσβηνε την ημερομηνία από τα έγγραφα, για να αποκρύψει ότι απευθύνθηκε στην ΕΕΑΕ, μόνο αφού αποκαλύψαμε την ύπαρξη των μελετών. Με ποιο δικαίωμα έκρινε ότι οι μελέτες είναι αναξιόπιστες και τις καταχώνιασε στο συρτάρι του; Αλήθεια, ποιος έδωσε χιλιάδες χρήματα γι αυτές τις «αναξιόπιστες» μελέτες. Ποιος επέλεξε τη συγκεκριμένη μελετητική εταιρεία, το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ή ο ίδιος ο κ. Παππούς. Γιατί δεν απάντησε ποτέ στις καταγγελίες μας ότι χρησιμοποίησε τα ευρήματα των μελετών για να εκβιάσει για τη συνέχιση των ανταποδοτικών; Το αντίτιμο, δηλαδή, της πλήρους συναίνεσής του στη συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής, που σύμφωνα με τον κ. Πατούλη θα «φιλοξενήσει» και μια νέα μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων.

Περιμένουμε, λοιπόν, να υλοποιήσει τις απειλές του. Και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Σε ότι αφορά την ΕΕΑΕ θα περιμέναμε να είναι λιγότερο καθησυχαστική. Η απάντησή της δε μας ικανοποιεί. Ειδικοί δεν είμαστε, οπότε δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε ουσιαστικά τη μεθοδολογία της μελέτης, ούτε είμαστε αυτοί που θα «απολογηθούμε» για λογαριασμό της (ας το κάνουν αυτοί που την επέλεξαν). Ωστόσο, από τη στιγμή που μια μελέτη -η οποία έχει ανατεθεί από συγκεκριμένο δημόσιο φορέα (το δήμο Φυλής)- κάνει συγκεκριμένες διαπιστώσεις και την καλεί (την ΕΕΑΕ) να τις διερευνήσει, όφειλε και οφείλει να τις εξετάσει με νέα έρευνα και όχι να παραπέμπει σε προ δεκαπενταετίας έρευνες.


Σχετική ανάρτηση | Εφιαλτικά τα ευρήματα των μελετών για τους ΧΥΤΑ Φυλής