15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόεδρος ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ-ΕΦΚΑ Αγροτών): Δε θα ανεχθούμε τον αρχιδεσμοφύλακα Βρούτση στις ζωές μας

Πρόσφατα

Κατάληψη πραγματοποιούν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ-ΕΦΚΑ Αγροτών) και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, το καθεστώς ομηρίας τους που θέλει να επιβάλλει το υπουργείο Εργασίας μέσα από το άρθρο 19 του νομοσχεδίου για το επίδομα γέννησης. Σύμφωνα αυτό, η οποιαδήποτε απόσπαση ή μετάταξη εργαζομένου μπορεί να γίνει μόνον με τη σύμφωνη γνώμη του εποπτεύοντος υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου). Να σημειωθεί πως στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ.

Μιλώντας στο ergasianet.gr, η πρόεδρος του ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ-ΕΦΚΑ Αγροτών), Νότα Βασιλοπούλου, δήλωσε: «Δε θα ανεχθούμε κανέναν αρχιδεσμοφύλακα, όπως τον κ. Βρούτση, στις ζωές μας. Οι Οργανισμοί ενισχύονται με προσωπικό. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν οι υπάλληλοι με κάγκελα. Όταν θέλουμε να ενισχύσουμε και να μην εξαπατήσουμε τους ασφαλισμένους και τους επιδοματούχους, θα πρέπει εμπράκτως να το αποδείξουμε με νέες μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε…»

  • ΕΔΩ για τις δηλώσεις της Νότας Νοτοπούλου.
  • ΕΔΩ για περισσότερες φωτογραφίες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ)

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σύντομη συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η πρώτη της συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΟΠΕΚΑ σχεδόν επτά (!) μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Θα επιθυμούσαμε ειλικρινά η συγκεκριμένη συνάντηση να είχε αποβεί γόνιμη για τα αιτήματά μας, που θα συνεπαγόταν θετικές εξελίξεις και για τον Οργανισμό. Δυστυχώς, η αιφνιδιαστική συμπερίληψη του προσωπικού του ΟΠΕΚΑ στη διάταξη του άρθρου 19 του νομοσχεδίου που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, με την οποία η οποιαδήποτε απόσπαση ή μετάταξη συναδέλφου γίνεται έρμαιο της βούλησης του «εποπτεύοντος Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», ο οποίος έτσι αναλαμβάνει τον ρόλο του αρχιδεσμοφύλακα των εποπτευόμενων από το υπουργείο του Οργανισμών και φορέων, είχε ήδη δυναμιτίσει την επιτυχία τής από όλες τις απόψεις καθυστερημένης αυτής συνάντησης.

Τα εύλογα επιχειρήματά μας, ότι δηλαδή

  • είναι απαράδεκτο να λαμβάνεται απόφαση που μας αφορά ως εργαζόμενους στον Οργανισμό χωρίς προηγουμένως να έχει ζητηθεί η γνώμη μας,

  • είναι απαράδεκτο να επεκτείνονται η διαιωνιζόμενη ήδη στον ΕΦΚΑ κατάσταση ομηρίας των υπαλλήλων και η περιστολή εργασιακών μας δικαιωμάτων,

  • ακριβώς η μέχρι σήμερα εφαρμογή της ανάλογης διαδικασίας στον ΕΦΚΑ έχει καταδείξει τη διόγκωση της επιθυμίας φυγής των υπαλλήλων του Φορέα με ταυτόχρονη ισχυροποίηση των αρνητικών προδιαθέσεων για προσέλευση υπαλλήλων από άλλους φορείς,

  • αντίστοιχη θα είναι οπωσδήποτε και η επίπτωση στον ΟΠΕΚΑ, με άμεση και οξεία αντιστροφή τού μέχρι σήμερα θετικού ισοζυγίου από την εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και της διάθεσης υπαλλήλων άλλων φορέων να μεταταγούν στον ΟΠΕΚΑ,

  • η ίδια η επιλογή της έγερσης φραγμών στη δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού από τον Οργανισμό είναι αυτή που θα επιδεινώσει το εργασιακό κλίμα και θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, που θα μπορούσαν καλύτερα να επιτευχθούν με τη θέσπιση κινήτρων βελτίωσης της εργασιακής μας πραγματικότητας,

  • η επίκληση της διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού και της επίλυσης του προβλήματος της υποστελέχωσής του, που εμείς πρώτοι έχουμε επισημάνει εδώ και πολλά χρόνια, θα ήταν ειλικρινής αν της επιλογής του συγκεκριμένου μέτρου είχε προηγηθεί η ταχεία πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΟΠΕΚΑ, αλλά και η αύξησή τους με την ανάληψη κάθε επιπλέον νέας αρμοδιότητας, όπως το Επίδομα Γέννησης που θεσπίζεται με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο,

  • τελικά είναι αδιανόητο να θεωρείται «κανονικότητα» η ύπαρξη κατηγορίας υπαλλήλων μειωμένων δικαιωμάτων εντός του –υποτίθεται– ενιαίου δημόσιου τομέα,

δυστυχώς συγκρούστηκαν με τον τοίχο της άρνησης της κ. Υφυπουργού, της οποίας η εσπευσμένη αποχώρηση από τη συνάντηση μας ανάγκασε σε τηλεγραφική παρουσίαση στους παρόντες συνεργάτες της των υπόλοιπων ζητημάτων που είχαμε προγραμματίσει να συζητήσουμε, κυρίως όμως κατέδειξε και την τύχη που μπορούμε να περιμένουμε ότι θα έχει το υπόμνημά μας με το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τον ΟΠΕΚΑ και τους εργαζόμενους σε αυτόν, και το οποίο θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

  • Την απαξίωση των εργαζομένων στον ΟΠΕΚΑ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας, όπως καταδεικνύεται από το διάστημα που παρήλθε μέχρι να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της αρμόδιας υφυπουργού με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αλλά και τη στάση της σε αυτήν, κυρίως όμως από την απουσία οποιασδήποτε προηγούμενης διαβούλευσης για θέματα που άμεσα αφορούν το προσωπικό του Οργανισμού.

  • Την αδιαλλαξία στην επιλογή μιας ρύθμισης που είναι πλέον βέβαιο ότι θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο εργασιακό κλίμα στον Οργανισμό και θα επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

  • Την επέκταση της επιβολής καθεστώτος μειωμένων εργασιακών δικαιωμάτων στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φορείς.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ

  • Οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΑ είμαστε αυτοί που διασφαλίζουμε τη λειτουργία του Οργανισμού, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, υπό αντίξοες συνθήκες.

  • Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του Οργανισμού, των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων σε αυτόν και της επιτέλεσης του πολύ σημαντικού κοινωνικού του έργου.

  • Δεν θα είμαστε οι σιωπηλοί εφαρμοστές «φωτισμένων» επιλογών, που πολύ καλά γνωρίζουμε ότι θα οδηγήσουν στα ακριβώς αντίθετα από τα ανωτέρω αποτελέσματα.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΑ

την Τρίτη 28/1/2020

ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για το Επίδομα Γέννησης

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  • Να αποσύρει άμεσα και να μην ψηφίσει την επίμαχη διάταξη, με την οποία εγκαθιδρύεται καθεστώς ομηρίας, μεταξύ άλλων, για τους εργαζόμενους στον ΟΠΕΚΑ.

  • Να σκύψει με ειλικρινές ενδιαφέρον πάνω στα προβλήματα του Οργανισμού και των εργαζομένων σε αυτόν.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις