Συντονιστικό 5.500 νέων πτυχιούχων μέσω ΟΑΕΔ: Στάση εργασίας στις 21 Γενάρη, 24ωρη απεργία στις 22 Γενάρη

Βάσει σχετικής απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, η Συνομοσπονδία στηρίζει τη στάση εργασίας, από τις 11πμ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, που πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 (σ.σ.: βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από Νοέμβρη), ενάντια στις απολύσεις που ξεκινούν σε λίγες ημέρες, από τα τέλη Γενάρη, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για ανανέωση των συμβάσεων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Να σημειωθεί πως οι νέοι, πτυχιούχοι συμβασιούχοι στις 10 Γενάρη πραγματοποίησαν μαζικότατη απεργία και πορεία στην Αθήνα. Στην συνέλευσή τους, τη σημερινή στάση εργασίας αλλά και νέα απεργία στις 22 Γενάρη, με πορεία από τα Προπύλαια και ώρα 11πμ., κινητοποίηση την οποία επίσης στηρίζει η ΑΔΕΔΥ. Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν Ομοσπονδίες και Σωματεία του δημοσίου, η ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά και εργατικές συλλογικότητες, όπως το ΜΕΤΑ, ο Αντί-Λογος του υπουργείου Εργασίας, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών ΠΕ και η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα.

Όπως αναφέρει το Συντονιστικό των 5.500 νέων, πτυχιούχων συμβασιούχων μέσω ΟΑΕΔ, «η προκλητική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να πετάξει στο δρόμο 3.650 εργαζόμενους του προγράμματός μας η οποία και επιβεβαιώνεται από τις μέχρι τώρα κινήσεις της, αδιαφορώντας για την καθημερινή προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο και εντείνοντας την ήδη ασφυκτική κατάσταση υποστελέχωσης των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, δεν θα μείνει αναπάντητη. Θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την κοινωνία, θα βρουν απέναντί τους όλους και όλες εμάς, τους «ανακυκλώσιμους» εργαζόμενους, που καλύπτουμε τα κενά που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις μνημονιακές πολιτικές τους. Με τους ανυποχώρητους αγώνες μας θα ανατρέψουμε τις πολιτικές τους και θα διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει...

Δε σταματάμε, δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με όπλο μας την απεργία!

Διεκδικούμε:

Άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής μας για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη [12 μήνες] για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό. Άμεση αναγνώριση προϋπηρεσίας και ένσημα για όλες/ους!

Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.

Στελέχωση των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας.

Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.

Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα».