15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σύνταγμα: Ξυλοδαρμός φωτορεπόρτερ της Deutsche Welle από ακροδεξιούς. Η αστυνομία… ακόμη τους ψάχνει

Ο γερμανός δημοσιογράφος είναι συνδημιουργός του γνωστού ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή «Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση»

Πρόσφατα

Στόχος επίθεσης από ομάδα ακροδεξιών έγινε το μεσημέρι o γερμανός φωτορεπόρτερ της Deutsche Welle, Θωμάς Γιακόμπι, που κάλυπτε συγκέντρωση κατά των προσφύγων στο Σύνταγμα (σ.σ.: ομάδα αγνώστων, τη χαρακτηρίζει το -ελεγχόμενο από τον Πρωθυπουργό- Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και η αστυνομία).

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές, ο φωτορεπόρτερ δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από την… αγνώστων ατόμων ομάδα, μόλις τον είδε να τραβάει φωτογραφίες από τη συγκέντρωση. Όταν έσπευσαν αστυνομικοί στο σημείο για να τον βοηθήσουν, εκείνος τούς είπε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του και πως πρόκειται να καταθέσει μήνυση. Η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή έως αυτήν την ώρα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ακροδεξιοί ζήτησαν από το δημοσιογράφο τα στοιχεία του και όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει την ταυτότητά του τον γρονθοκόπησαν.

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που πέφτει ο συγκεκριμένος φωτορεπόρτερ θύμα επίθεσης ακροδεξιών. Η πρώτη επίθεση ήταν όταν κάλυπτε και πάλι το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό τον περασμένο Ιανουάριο (2019) στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι είναι συνδημιουργός του γνωστού ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή «Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση».

«Ακριβώς πέρυσι έγινε το ίδιο σε ένα συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν επειδή κάναμε το ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”. Μου την πέσανε και με χτυπούσαν για περίπου πέντε λεπτά, ώσπου ήρθαν ΜΑΤαδες και εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν επέμβαινε και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό. Δεν περίμενα τίποτε άλλο από αυτούς, δεν έχουν τίποτε άλλο στη γκάμα των δραστηριοτήτων τους παρά βία και μίσος. Για δεύτερη φορά ήμουν πολύ τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι, γκλομπ, σιδερογροθιές. Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, έκανα λάθος. Δεν θα κρυφτώ όμως και δεν θα φοβηθώ. Και θα βγει και αυτό στη δεύτερη μας ταινία που ετοιμάζουμε για τη Χρυσή Αυγή», δήλωσε μετά τη σημερινή επίθεση ο ίδιος.


Βίντεο από την επίθεση εναντίον του φωτορεπόρτερ

Πηγή: CNN Greece

Αιμόφυρτος και πεσμένος στο έδαφος, ο φωτορεπόρτερ και ανταποκριτής της Deutche Welle, Θωμάς Γιακόμπι, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε από ομάδα αγνώστων, την ώρα που κάλυπτε συγκέντρωση ακροδεξιών στο κέντρο της Αθήνας.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο ο Γιακόμπι δέχεται τις πρώτες βοήθειες από περαστικούς, ενώ μια γυναίκα επιχειρεί να τον σηκώσει από το έδαφος.

Όπως είπε ο ίδιος μετά την επίθεση, οι άγνωστοι τον πλησίασαν και του ρώτησαν εάν είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε κάνει παλαιότερα ντοκιμαντέρ για τη «Χρυσή Αυγή».

Όταν εκείνος απάντησε καταφατικά, οι άγνωστοι άρχισαν να τον τραβάνε, να τον χτυπούν και να προσπαθούν να του κλέψουν την φωτογραφική του μηχανή.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, τον έσυραν για αρκετά μέτρα και κατέληξαν να τον χτυπούν στη μέση του δρόμου, με κλωτσιές και μπουνιές.

Όπως είπε, φώναξε «αστυνομία» αλλά αυτοί που τον έσωσαν τελικώς ήταν συνάδελφοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι.


Δείτε | «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση»: Δείτε το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου που δέχτηκε φασιστική επίθεση στο συλλαλητήριο (video)

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις