15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση της AKE για την Προσωπική Διαφορά

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Πρόσφατα

Η προσωπική διαφορά… ο εξαφανισμένος (;) Σταϊκούρας… η αδράνεια (;) των Ομοσπονδιών… & στο βάθος… το μισθολόγιο Πιτσιλή

Η ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) με ανακοίνωσή της στις 4.11.2019 (Δείτε την στο www.eforiakoi.org), είχε αναδείξει (για πολλοστή φορά) το ζήτημα της μη ένταξης των νεοεισερχόμενων συναδέλφων στο καθεστώς της Προσωπικής διαφοράς και την αδράνεια που υπήρχε απ’ την πλευρά των Ομοσπονδιών του Υπουργείου Οικονομικών για την ανάδειξη του θέματος και τη διεκδίκηση (με δυναμικό τρόπο) ενός δίκαιου αιτήματος.

Επισημάναμε την επικίνδυνη και μάλλον περίεργη στάση των Συνδικαλιστικών Ηγεσιών, οι οποίες καλλιεργούσαν συνειδητά ένα κλίμα αναμονής και εφησυχασμού, παραπέμποντας το θέμα στο μόνιμα… ‘’επικείμενο’’ ραντεβού με τον Σταϊκούρα.

Επισημάναμε την ανάγκη πραγματοποίησης συνεχών και δυναμικών κινητοποιήσεων, ακολουθώντας την πρόσφατη εμπειρία, η οποία μας έχει διδάξει πως μέσα απ’ τις κινητοποιήσεις (παράλληλα με άλλες πρωτοβουλίες) μπορείς να πιέσεις και να φέρεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η μεγάλη κινητοποίηση άλλωστε που έγινε στις 11.12.2019 έξω απ’ το ΥΠΟΙΚ (μετά βέβαια από πολλές… αναβολές και ισχυρές πιέσεις του Συντονιστικού) έδειξε ότι και οι δυνατότητες υπάρχουν και η απαραίτητη αγωνιστική διάθεση στους συναδέλφους.

Οι εξελίξεις όμως έρχονται να επιβεβαιώσουν την αναποτελεσματικότητα της μέχρι τώρα τακτικής…

  • Το περιβόητο Ραντεβού με τον κ. Σταϊκούρα, ακόμα δεν έχει προγραμματιστεί, παρά τη δέσμευση ότι αυτό θα γινόταν πριν την αλλαγή του έτους.
  • Την ίδια περίοδο ο Υπουργός συναντά πλήθος άλλων φορέων και ομοσπονδιών, ενώ υπογράφει αποφάσεις που αφορούν την ένταξη κλάδων στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς.
  • Ενώ παράλληλα και σε κάθε ευκαιρία ο Διοικητής της ΑΑΔΕ αναφέρεται σε συζητήσεις ή και σχεδόν σε συμφωνία με την Πολιτική ηγεσία για τη θέσπιση του ‘’Μισθολογίου της ΑΑΔΕ’’.

Αγαπητοί Συνάδελφοι..

Ως ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) οφείλουμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά τους κινδύνους που διαβλέπουμε και να φέρουμε για άλλη μια φορά προ των μεγάλων τους ευθυνών, τις ηγεσίες των Ομοσπονδιών μας.

1. Θεωρούμε ότι η μη πραγματοποίηση συνάντησης με τον Υπουργό εδώ και περίπου 7 μήνες, δεν οφείλεται σε έλλειψη χρόνου ή διάθεσης, αλλά μάλλον σε άλλες επιλογές που προφανώς έρχονται σε αντίθεση με τις δικές μας διεκδικήσεις.

2. Οι επιλογές αυτές (εφόσον υπογράφονται άλλες αποφάσεις για την ένταξη κλάδων στην προσωπική διαφορά) δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητες απ’ τις επιδιώξεις της ΑΑΔΕ για θέσπιση δικού της μισθολογίου, το οποίο προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Ηγεσίας. Μισθολόγιο το οποίο μάλλον, δεν εξυπηρετείται με την ένταξη των νέων συναδέλφων στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς.

3. Μας προξενεί επίσης εντύπωση και ερωτηματικά το γεγονός ότι ενώ ο Διοικητής της ΑΑΔΕ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η ‘’λύση’’ για τους νέους συναδέλφους θα έλθει μέσα απ’ το δικό του Μισθολόγιο και ότι προς αυτή την κατεύθυνση συζητά με την Πολιτική Ηγεσία, αυτό δεν αξιολογείται ως κάτι το πολύ σημαντικό απ’ τη συνδικαλιστική ηγεσία.

4. Πρέπει να γίνει κατανοητό απο όλους τους Συναδέλφους ότι τα σχέδια του Πιτσιλή, όχι μόνο δεν λύνουν το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς, αλλά αντίθετα μάλλον το ‘’κλείνει’’ οριστικά και με αρνητικό τρόπο. Με βάση τη λογική που προωθείται απ την ηγεσία της ΑΑΔΕ, ο μισθός θα παραμείνει ο ίδιος και θα προσαυξάνεται με τυχόν επίδομα του αντίστοιχου περιγράμματος θέσης, το οποίο όμως θα υπολείπεται κατά πολύ της διεκδικούμενης προσωπικής διαφοράς και θα βρίσκεται πάντα υπο την αίρεση της αξιολόγησης, της παραμονής στο συγκεκριμένο περίγραμμα και το βαθμό επίτευξης των ατομικών στόχων.

Άλλωστε και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τις πραγματικές τους προθέσεις, εμπνευστές αυτού του σχεδίου, είναι αυτοί που προέβλεψαν την πρόσληψη των νέων συναδέλφων σε εικονικές προσωποπαγείς θέσεις (και όχι στις οργανικές τους θέσεις), προκειμένου σήμερα να το επικαλούνται ως δικαιολογία για τη μη κάλυψη εξόδων μετακίνησης και παραμονής στην Αθήνα κατά την περίοδο της εκπαίδευσης.

Καλούμε την ηγεσία της Ομοσπονδίας μας να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες και να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, απαιτώντας την άμεση ένταξη του Συνόλου των εργαζομένων στο καθεστώς της προσωπικής διαφοράς.

Καλούμε τους συναδέλφους, ανεξάρτητα απ’ την υπηρεσιακή τους ηλικία, να πιέσουν με κάθε τρόπο προς την κατεύθυνση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, τις οποίες πρέπει να στηρίξουν με μαζική συμμετοχή.

Η προωθούμενη αλλαγή του Μισθολογικού και Εργασιακού καθεστώτος, αφορά το σύνολο των εργαζομένων και καθολική πρέπει να είναι η αντίσταση στα σχέδια της ΑΑΔΕ και της Πολιτικής Ηγεσίας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις