Ενημέρωση ΟΜΕ-ΟΤΕ για συνάντηση με διοίκηση, ύστερα από τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/01/2020 η συνάντηση της διαπραγματευτικής της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη Διοίκηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως είχαμε δηλώσει, προσήλθαμε στον σημερινό διάλογο με αίσθημα ευθύνης και με διάθεση να επανέλθει η ηρεμία στην εταιρεία μετά τις άστοχες κινήσεις της Διοίκησης.

Καταθέσαμε ξανά πλήρη, αιτιολογημένη και κοστολογημένη πρόταση για μια ΣΣΕ που θα οδηγεί με ασφάλεια εταιρεία και εργαζόμενους στο μέλλον.

Τα βασικά σημεία της πρότασής μας είναι:

  • ΣΣΕ για 3 χρόνια με διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.

  • Πραγματικές αυξήσεις για όλους.

  • Υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTE EVALUE και σε όλες τις θυγατρικές.

Από τη μεριά της η Διοίκηση δήλωσε ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων και αυτό μπορεί να γίνει με την υπογραφή ΣΣΕ που θα ικανοποιεί όλα τα μέρη.

Η πλευρά της Διοίκησης έφυγε από το μονότονο αφήγημα του προηγούμενου διαστήματος περί επέκτασης της ίδιας ΣΣΕ και 3% στους νέους συναδέλφους.

Για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής ΣΣΕ για πάνω από ένα χρόνο, πρότεινε αύξηση 3,5% για τους νέους συναδέλφους, και 35-ωρο και αύξηση 1% στους παλιούς. Επίσης για πρώτη φορά δεν απέρριψε κατηγορηματικά την υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTE EVALUE.

Από την μεριά μας δηλώσαμε ότι αυτή η νέα πρόταση της Διοίκησης απέχει πολύ από τις ανάγκες των συναδέλφων μας, άλλα καλωσορίζουμε την επιστροφή της εταιρείας σε έναν γόνιμο διάλογο που στόχο έχει να επαναφέρει την ηρεμία στην εταιρεία.

Αναμένουμε την επόμενη συνάντηση με αίσθημα ευθύνης και απόλυτα προσηλωμένοι στην τελική μας δικαίωση.