19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΝΑΠ: Οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ αντιμετωπίζουν ΣΑΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ τους γιατρούς των νοσοκομείων

Πρόσφατα

Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει το πρωτοφανές κρούσμα ακραίας απαξιωτικής συμπεριφοράς που σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα 13/1/2020 εκ μέρους των αρμοδίων του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, διακομίστηκε βαρέως πάσχων διασωληνωμένος ασθενής με συνοδεία δυο (2) γιατρών του νοσοκομείου Νίκαιας στην ΜΕΘ του νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” όπου και ο ασθενής παραδόθηκε στις 13.45.

Στην συνέχεια όμως οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ και το πλήρωμα του ασθενοφόρου ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να μεταφέρουν τους γιατρούς που συνόδευαν τον ασθενή πίσω στο νοσοκομείο Νίκαιας αν και οι δυο γιατροί φορούσαν στολές εφημερευόντων και κουβαλούσαν στα χέρια τους (κυριολεκτικά…) τον συνοδό εξοπλισμό μεταφοράς βαρέως πάσχοντος. Μετά από παρεμβάσεις στους αρμόδιους του κέντρου του ΕΚΑΒ αυτοί αρχικά είπαν ως δικαιολογία πως “υπήρχαν πολλές άλλες επείγουσες κλήσεις” όμως μετά από λίγο αποδείχθηκε πως το συγκεκριμένο ασθενοφόρο δεν είχε καμιά άλλη κλήση, απλώς το πλήρωμά του ήθελε να “σχολάσει”.

Τελικά αφού μετά από αίτημά μας παρενέβη και ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας και μετά από μια ολόκληρη ώρα άσκοπης παραμονής των γιατρών και του πληρώματος του ασθενοφόρου στον “Άγιο Σάββα”, το ασθενοφόρο ξεκίνησε για να επιστρέψει τους δυο γιατρούς πίσω στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Όμως λίγα μέτρα πιο πέρα προφανώς κάποιος από τους αρμόδιους του κέντρου του ΕΚΑΒ το… μετάνιωσε και έδωσε εντολή στο ασθενοφόρο να γυρίσει πίσω (!!), να ξανααποβιβάσει τους γιατρούς και τον εξοπλισμό τους στον “Άγιο Σάββα” (!!!) και να τους πει να περιμένουν άλλο υπηρεσιακό όχημα …

Και αυτά μόλις λίγες μέρες μετά το σοβαρό συμβάν με άλλη γιατρό του ίδιου νοσοκομείου που επίσης συνόδευε βαρέως πάσχοντα ασθενή λόγω των ελλείψεων γιατρών στο ΕΚΑΒ και που τραυματίστηκε στην διάρκεια διακομιδής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Είναι προφανές πλέον πως οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ αντιμετωπίζουν ΣΑΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ τους γιατρούς των νοσοκομείων οι οποίοι λόγω ευσυνειδησίας και αίσθησης του καθήκοντος δέχονται να αναπληρώνουν τα κενά ιατρικού προσωπικού στο ίδιο το ΕΚΑΒ και να συνοδεύουν βαρέως πάσχοντες στην θέση των γιατρών του ΕΚΑΒ που δεν υπάρχουν.

Η ΕΙΝΑΠ προειδοποιεί τους αρμόδιους του ΕΚΑΒ πως η ακραία αντισυναδελφική συμπεριφορά τους θα καταγγέλλεται από τώρα και στο εξής ως επικίνδυνη για τους ίδιους τους ασθενείς αφού π.χ. με ευθύνη τους η αναισθησιολόγος του νοσοκομείου που συνόδευε παρέμεινε σήμερα εκτός νοσοκομείου και εκτός χειρουργείου για τουλάχιστον δυο ώρες παραπάνω από όσο χρειαζόταν ενώ είναι γνωστές οι τραγικές ελλείψεις αναισθησιολόγων σε όλα τα νοσοκομεία. Προειδοποιεί την διοίκηση του ΕΚΑΒ πως θα καταγγέλλεται με τον ίδιο τρόπο αφού ανέχεται και καλύπτει αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά των αρμοδίων. Απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει επί τέλους στο πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού και με την κακοδιοίκηση στο ΕΚΑΒ το οποίο από εμάς έχει και άλλες φορές καταγγελθεί παλιότερα και πρόσφατα, αλλιώς θα είναι ακέραια και η δική της ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί.


Σχετική ανάρτηση | ΕΙΝΑΠ: Εργατικό ατύχημα με θύμα γιατρό του ΓΝ Νίκαιας, κατά τη διάρκεια διακομιδής

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις