ΟΛΜΕ, Σύλλογος Εφοριακών Αττικής: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων ΟΤΕ

ΟΛΜΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value, που μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των δυο σωματείων προκήρυξαν απεργία διαρκείας από τις 21/12 έως τις 12/01. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων, «επινοικιαζόμενων» ή μη. Επίσης, απαιτούν να μην ισχύσει η πρόθεση του ομίλου να προβεί σε απολύσεις με τη λήξη της παρούσας σύμβασης και να ανακληθούν όσες έγιναν την παραμονή πρωτοχρονιάς.

Οι εργαζόμενοι, με την απόφαση τους αυτή δηλώνουν «βάζουμε φρένο στις ορέξεις μίας Διοίκησης που θέλει υπερκέρδη με απολύσεις, με βραχυπρόθεσμα οφέλη για τους ίδιους και όχι σύγχρονες βιώσιμες τηλεπικοινωνίες για την κοινωνία». Από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων Cosmote E-Value Αττικής στην ανακοίνωση του αναφέρει «αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις με το σύνολο των συναδέλφων στον Όμιλο ΟΤΕ, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και για εμάς στην Cosmote – E Value, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, με βάση το σχέδιο της σύμβασης που έχουμε αποφασίσει».

Ο αγώνας των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value συνδέεται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, για να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα, κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ – εργοδοσία. Ειδικά σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει εκτός τις αντεργατικές αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, να περάσει νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων και νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.


Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής: Αλληλεγγύη στους Εργαζόμενους – Απεργούς του ΟΤΕ. Να μην περάσει η Τρομοκρατία

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δίνουν έναν πολυήμερο απεργιακό αγώνα με σκοπό να ανακληθούν οι άδικες απολύσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Όμιλο ΟΤΕ.

Απέναντι σ΄ αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση, η Διοίκηση του ΟΤΕ, έχοντας την πλήρη κάλυψη – στήριξη της Κυβέρνησης, απάντησε με μηνύσεις και συλλήψεις συνδικαλιστών οι οποίοι προσπάθησαν να περιφρουρήσουν τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα.

Μηνύσεις και συλλήψεις οι οποίες έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να προχωρήσουν τα σχέδια της Διοίκησης του ΟΤΕ.

Πρόκειται για πρακτικές που έρχονται να ‘’κουμπώσουν’’ σε νομοθετικές ρυθμίσεις, της σημερινής αλλά και της προηγούμενης Κυβέρνησης που αμφισβητούν συνδικαλιστικά δικαιώματα ή και ποινικοποιούν το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν.

Παρόμοιες πρακτικές βίωσαν το προηγούμενο διάστημα και οι εργαζόμενοι στην ΑΑΔΕ, η Διοίκηση της οποίας αμφισβήτησε ευθέως το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και απείλησε δημόσια με συνέπειες, όσους υλοποιούν τις αποφάσεις των σωματείων τους και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις.

Απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές και τον αυταρχισμό της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν με δυναμικούς αγώνες και κινητοποιήσεις, αναζητώντας τα δικά τους όπλα, στην Αλληλεγγύη και την Ενότητα.

Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Νομού Αττικής και Κυκλάδων, εκφράζουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ. Ο αγώνας τους για το δικαίωμα στην εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, είναι και δικός μας αγώνας.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους του ΟΤΕ

Να μην περάσει η Εργοδοτική και Κρατική Τρομοκρατία