16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας | Δευτέρα 13 Γενάρη

Και ώρα 12μ.

Πρόσφατα

Συνάδελφοι… Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους απλούς συναδέλφους που στήριξαν και στηρίζουν αυτόν τον αγώνα. Έναν αγώνα που ο κάθε συνάδελφος τον έκανε δικό του.

Όλοι οι εργαζόμενοι καταλάβαμε ότι ο αγώνας για μια ΣΣΕ τριετούς διάρκειας, με αυξήσεις και πραγματική διασφάλιση των θέσεων εργασίας, είναι η μοναδική απάντηση στα σκοτεινά σχέδια της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού που μας ετοιμάζει να μας στείλει σκλάβους σε σύγχρονες γαλέρες (θυγατρικές) χωρίς δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις.

Στα πρόσωπα των απολυμένων συναδέλφων από τη φυσική φύλαξη, από την ΟΤΕ Academy καθώς και των απολυμένων με το άρθρο 13 του ΕΚΠ, ο κάθε εργαζόμενος πρόβαλλε τα δικά του προβλήματα απέναντι σε μια Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ που όλο και πιο συχνά λειτουργεί με το μαστίγιο παρά με το καρότο.

Τη Δευτέρα 13/01/2020 η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει εξαγγείλει τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας μέχρι το τέλος κάθε βάρδιας.

Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση στις 12.00 στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), όπου κατά την διάρκεια της τριμερούς θα ενώσουμε την φωνή μας με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα απαιτώντας την ακύρωση όλων των άδικων και καταχρηστικά στοχευμένων ομαδικών απολύσεων των συναδέλφων μας.


Αλληλεγγύη, το «όπλο» των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι, με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία αλλά και με την αλληλεγγύη της ίδιας της κοινωνίας, των συνδικάτων από άλλους κλάδους, εργατικών συλλογικοτήτων κ.λπ., όχι μόνον άντεξαν αλλά και αντέκρουσαν με επιτυχία κάθε απεργοσπαστικό μηχανισμό της διοίκησης του υπερκερδοφόρου ΟΤΕ, όπως επίσης και τις άθλιες πρακτικές τρομοκράτησης των εργαζομένων. Μάλιστα, οι διοικούντες έφτασαν στο απαράδεκτο σημείο να μηνύσουν τους απεργούς, να γίνουν συλλήψεις απεργών στη Θεσσαλονίκη και να ποινικοποιήσουν τον αγώνα.

Το ΜΕΤΑ, από την πρώτη στιγμή, στήριξε και χαιρέτισε τον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ και καταδίκασε τις συλλήψεις των εργαζομένων συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση των αγώνων τους.

Αξίζει, πάντως, να υπογραμμιστεί η απρόσκλητη και μόνιμη παρουσία της αστυνομίας σε κάθε απεργιακή δράση, γεγονός που κατήγγειλε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, και εντάσσεται τόσο στο δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους απεργούς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΟΜΕ-ΟΤΕ:

Από τις 14 Γενάρη 2020 και έως τις 18 Γενάρη 2020, θα διεξαχθούν συνελεύσεις και ενημερώσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα «και με ευθύνη και των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για νέες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων και ενεργειών, εάν η Διοίκηση εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της».

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διάφορες μορφές δράσεων, όπως νέα συνέντευξη Τύπου, ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. του ΟΤΕ Α.Ε. και άλλων φορέων.

Τέλος, νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις 20 Γενάρη 2020 «προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων εάν η Διοίκηση δεν προσέλθει καλόπιστα σε διαπραγμάτευση».


Διαβάστε επίσης:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις