Όταν η διοίκηση του ΟΤΕ απειλεί με απώλεια των κεκτημένων των εργαζομένων, μετά τις απολύσεις

Η διοίκηση του ΟΤΕ, αφού έχει κάνει τα πάντα για να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, για την υπογραφή νέας, ενιαίας για όλον τον όμιλο ΣΣΕ, με ανάκτηση απωλειών, και αφού προχώρησε στις απολύσεις φυλάκων παραμονή Πρωτοχρονιάς, έκανε και κάτι άλλο εκείνη την ημέρα: «τον καλό καγαθό» εργοδότη· ουσιαστικά, όμως, τρομοκρατεί και εκβιάζει με 40ωρο εργασίας από το 35ωρο που ισχύει σήμερα και έχει επιτευχθεί μέσα από τη ΣΣΕ.

Η διοίκηση, με εσωτερικό της σημείωμα -το οποίο έχει στη διάθεσή του το ergasianet.gr και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω- ενημερώνει τους εργαζομένους ότι από «31.12.2019, λήγει, μεταξύ άλλων ρυθμίσεων, ο όρος της από 23.03.2018 ΣΣΕ που αφορά στο 35ωρο ωράριο εργασίας εργαζομένων της ΟΤΕ Α.Ε.». Και επειδή «μέχρι σήμερα δεν έχει επέλθει συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, με αποτέλεσμα από την Τρίτη 31.12.2019 να ισχύει 40ωρο ωράριο εργασίας».

Σε μια προσπάθεια η διοίκηση να «ισοφαρήσει» τις απολύσεις που έκανε, εμφανίζει στη συνέχεια του ενημερωτικού σημειώματος το «καλό καγαθό» πρόσωπό της και λέει ότι «αποφάσισε οικειοθελώς να διατηρήσει προσωρινά το 35ωρο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας μέχρι και την 31.01.2020 για την κατηγορία εργαζομένων που ίσχυε, προκειμένου να υπάρξει ικανό διάστημα προσαρμογής των προγραμμάτων εργασίας των εργαζομένων».

Ωστόσο, κλείνοντας, ξαναδείχνει το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό της, προειδοποιώντας και εμμέσως απειλώντας τους εργαζομένους με τα κεκτημένα τους, σημειώνοντας πως «από 01.02.2020, και εφόσον εξακολουθεί να μην έχει επιτευχθεί συμφωνία, θα εφαρμοστεί, μεταξύ άλλων, το 40ωρο ωράριο εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων της ΟΤΕ Α.Ε.».

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι την Κυριακή 12 Γενάρη 2020, ενώ την επομένη, Δευτέρα 13 Γενάρη, πραγματοποιούν τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, στις 12.30, όπου στις 13.00 είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για τις παράνομες απολύσεις.
Ομοσπονδία και εργαζόμενοι ΟΤΕ διεκδικούν:
  • Ουσιαστικές αυξήσεις για όλους.
  • Υπογραφή ΣΣΕ στις θυγατρικές.
  • Ενσωμάτωση των νεοπροσληφθέντων στα μισθολόγια πριν το 2015.
  • Διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.
  • Τριετή ΣΣΕ.
  • Επαναφορά των μισθολογικών κλιμακίων.
  • Κατάργηση του άρθρου 13 του ΕΚΠ (σ.σ.: διευθυντικό δικαίωμα που χρησιμοποιείται καταχρηστικά και απολύονται εργαζόμενοι).

Διαβάστε επίσης: