Ποινικοποίηση της απεργίας και συλλήψεις των απεργών ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη πέντε εργαζομένων συνδικαλιστών – απεργών του ΟΤΕ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Λευκού Πύργου, προχώρησε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης. Οι συλλήψεις έγιναν γύρω στις 18.30 την ώρα που οι συνδικαλιστές πραγματοποιούσαν απεργιακή κινητοποίηση στο κατάστημα επί της οδού Καρόλου Ντηλ.

Το κατηγορητήριο για τη σύλληψη σύνηθες, για εργαζομένους που περιφρουρούν την απεργία τους: διατάραξη κοινής ησυχίας. «Οι συλλήψεις των εργαζομένων έγιναν έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΘ.

Τις συλλήψεις επιβεβαίωσαν και οι Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, τεχνικός πεδίου στον ΟΤΕ Καστοριάς, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του πρωτοβάθμιου σωματείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ, και ο Μάκης Κοντογεώργος, μέλος της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΕ, του ΔΣ του ΠΑΣΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, μιλώντας απόψε στο RADIO 2510 και στην εκπομπή «Εντός Εκτός Εξουσίας» με τους Κωστή Κουτσούκο και Ρωμανό Αγγελή.

Υπενθυμίζεται πως ο ΟΤΕ υπέβαλε σήμερα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το «αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτηρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΕ-ΟΤΕ

Αντί για Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, διέταξαν απολύσεις!

Αντί για διάλογο με την Ομοσπονδία, έφεραν την αστυνομία και προσαγάγουν τους εργαζόμενους με ψευδείς καταμηνύσεις !

Η Διοίκηση του ΟΤΕ δεν μπορεί να διαχειριστεί το πάθος της για ακόμα μεγαλύτερη υπερκερδοφορία στον Οργανισμό.

Η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού πρέπει να παραιτηθεί τώρα γιατί οδηγεί στην καταστροφή την εταιρεία και τους εργαζόμενους!

Λάθος «εργαλεία» επιλέγουν. Με όργανο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους απέναντι σε θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα δεν υπηρετούν Ούτε την Ανάπτυξη Ούτε την Κανονικότητα!

Ο Αγώνας των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης και δίκαιες αμοιβές ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ!


Προηγούμενη σχετική ανάρτηση | ΟΜΕ-ΟΤΕ: Σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι απέκρουσαν τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της διοίκησης