21.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Amazon απειλεί ευθέως με απόλυση υπαλλήλους – ακτιβιστές κατά της αλλαγής του κλίματος

Πρόσφατα

Υπάλληλοι – ακτιβιστές κατά της αλλαγής του κλίματος της εταιρίας Amazon, καταγγέλλουν ότι η διοίκηση απειλεί να απολύσει ορισμένους από αυτούς, επειδή καταφέρονται κατά της κλιματικής αλλαγής και εκφράζονται ανοιχτά για περιβαλλοντικά ζητήματα. Ζητούν από την εταιρία να επιτύχει μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2030, να περιορίσει τις εργασίες του με εταιρείες με ορυκτά καύσιμα και να σταματήσει τη χρηματοδότηση πολιτικών και εκπροσώπων συμφερόντων που αρνούνται την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, η εταιρία Amazon απείλησε ευθέως με απολύσεις ομάδα εργαζομένων της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου κατήγγειλε ότι η διοίκηση απειλεί να απολύσει ορισμένους από αυτούς, επειδή καταφέρονται κατά της κλιματικής αλλαγής και εκφράζονται ανοιχτά για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το «Amazon Employees for Climate Justice» ανέφερε πως οι εργαζόμενοι απειλήθηκαν με το επιχείρημα ότι παραβίασαν τις πολιτικές της εταιρείας, μετά από εκκλήσεις τους προς την Amazon να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.

Με ανακοίνωση στο Twitter το τμήμα γνωστοποίησε ότι κάποιοι υπάλληλοι ρωτήθηκαν για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους από μέλη νομικών ομάδων της Amazon που ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Στο κείμενο διαβάζουμε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι έλαβαν e-mails που απειλούσαν με λήξη της εργασίας τους, εάν συνέχιζαν να μιλάνε για τις επιχειρήσεις της Amazon.

Όπως επισημαίνει η ομάδα «Amazon Employees for Climate Justice» πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων, «που θεωρούν ότι είναι δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι τα επιχειρηματικά μας μοντέλα δεν συμβάλλουν στην κλιματική κρίση», και ζητούν από την εταιρία να επιτύχει μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2030, να περιορίσει τις εργασίες του με εταιρείες με ορυκτά καύσιμα και να σταματήσει τη χρηματοδότηση πολιτικών και εκπροσώπων συμφερόντων που αρνούνται την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρία ανακοίνωσε ότι η πολιτική της σχετικά με υπαλλήλους που τοποθετούνται δημόσια δεν είναι καινούργια, καθώς «αφορά όλους τους εργαζόμενούς της που ενδέχεται να λάβουν “ειδοποίηση” από την ομάδα του ανθρώπινου δυναμικού εάν μάθουμε κάποια πολιτική της δεν ακολουθείται».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις