16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναβολή για τις 15 Μάη έλαβαν οι συλληφθέντες στο Κουκάκι

Πρόσφατα

Για τις 15 Μάη 2020, αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η εκδίκαση της υπόθεσης των 9 συλληφθέντων της προχθεσινής επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι μετά από αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορούμενων. Η κοπέλα η οποία έχει καταγγείλει ότι χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα, δεν ήταν παρούσα καθώς ήταν ασθενής λόγω του τραυματισμού της

Αναβολή ζήτησαν και έλαβαν οι εννέα συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι προχθές. Η εκδίκαση της υπόθεσής τους πάει για τις 15 Μαΐου 2020, στο A’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεση καθώς δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και ο σκηνοθέτης Ινδαρές, με εξαίρεση την κοπέλα η οποία έχει καταγγείλει ότι χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα. Ο δικηγόρος της ανέφερε πως είναι ασθενής λόγω του τραυματισμού της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες την Πέμπτη το βράδυ ήρθε στο φως της δημοσιότητας ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που αστυνομικές δυνάμεις εισβάλουν στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, τον δένουν και τον ξυλοκοπούν. Ο Δ. Ινδαρές διαμαρτύρεται σε έντονο ύφος προς τους αστυνομικούς, τονίζοντας πως πρόκειται για ταπείνωση του καθώς ο ίδιος δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας διέταξε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες για την αστυνομική βία στην περιοχή Κουκάκι, κατά τη διάρκεια εκκένωσης καταλήψεων.


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις