Πήλιο: Εργατικό δυστύχημα σε λατομείο, με θύμα 23χρονο εργάτη. Καταπλακώθηκε από ογκόλιθο

Ακόμα ένας εργάτης σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας, την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη. Πρόκειται για έναν 23χρονο αλλοδαπό, πακιστανικής καταγωγής, που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια εργασιών στα λατομεία της Μηλίνας στο Πήλιο. Ο νεαρός μετανάστης καταπλακώθηκε από ογκόλιθο, όταν κόπηκε ο ιμάντας που σήκωνε το φορτίο που μεταφέρονταν από μπουλντόζα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του, τον οποίο και διαπίστωσαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, όπου και μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το νέο θανατηφόρο ατύχημα αναδεικνύει, για μια ακόμη φορά, πως καθημερινά, έλληνες και ξένοι εργάτες, θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου, καθώς δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες υπερεντατικοποιημένης εργασίας, χωρίς ειδίκευση, χωρίς ασφάλιση, χωρίς μέτρα προστασίας και τις περισσότερες φορές, με καθυστέρηση των δεδουλευμένων αλλά χωρίς το μισθό που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του άτυχου συναδέλφου και απαιτεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος, να κάνουν ελέγχους που αφορούν στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, να αποδοθούν οι ευθύνες αλλά και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι του νέου εργατικού δυστυχήματος.