Κάλεσμα ΜΕΤΑ στη νέα κινητοποίηση των 5.500 πτυχιούχων εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ | Τετάρτη 18 Δεκέμβρη

Οι εργαζόμενοι μέσω του «Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους, ηλικίας 22-29» συνεχίζουν τον αγώνα τους, για μόνιμη και σταθερή εργασία και ενάντια στις επικείμενες απολύσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνουν την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη, Πανελλαδική Ημέρα Δράσης, με κινητοποιήσεις στον ΟΑΕΔ. Για την Αθήνα, έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από τον ΟΑΕΔ, στην οδό Σταδίου 54, και ώρα 12 το μεσημέρι. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση αγώνα.

Το ΜΕΤΑ, ενάντιο από τις αρχές του στα προγράμματα «ανακύκλωσης της ανεργίας» μέσω των οποίων κράτος και εργοδότες «αποκτούν» φθηνό εργατικό προσωπικό χωρίς δικαιώματα, παραμένει σταθερά δίπλα στους 5.500 νέους εργαζομένους και στον αγώνα που δίνουν, για μόνιμη δουλειά, και για μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου, καθώς αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε υπηρεσίες 11 υπουργείων. Αλληλέγγυο, εξάλλου, είναι και με όλους όσοι εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ή ως ενοικιαζόμενοι, σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας ή σε εργολαβικές εταιρείες, και διεκδικεί πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους, ίση αμοιβή για ίδια εργασία και εφαρμογή των ΣΣΕ.

Πιστεύει ότι μόνον ο ενιαίος αγώνας όλων αυτών των εργαζομένων και ο συντονισμός τους μπορεί να οδηγήσει σε νικηφόρους αγώνες και στην επίτευξη του στόχου: τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους εργαζομένους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε όποια εργασιακή σχέση κι αν βρίσκονται, να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους νέους εργαζομένους και να δώσουν δυναμικό «παρών», στη νέα κινητοποίηση που πραγματοποιούν, την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη και ώρα 12., στον ΟΑΕΔ της Ομονοίας (Σταδίου 54).


Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (14/12/2019) 

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίασή του στις 14 του Δεκέμβρη 2019 αποφάσισε να στηρίξει την Πανελλαδική «μέρα δράσης» των συμβασιούχων συναδέλφων, εργαζομένων του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για ανανέωση όλων των συμβάσεων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να στηρίξει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται την Τετάρτη, 18 του Δεκέμβρη 2019, έξω από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ σε ολόκληρη τη χώρα, ώρα 12:00, αποφάσισε την κήρυξη Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας την ίδια ημέρα για τους συναδέλφους αυτούς, από τις 11:00πμ ως τη λήξη του ωραρίου.