15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε κινητοποιήσεις σήμερα οι εργολαβικοί των ΕΛΠΕ ενάντια στις απολύσεις

Πρόσφατα

Οι εργολαβικοί των ΕΛΠΕ, στην Αττική, πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 12 Δεκέμβρη, 24ωρη απεργία ενάντια στη μείωση προσωπικού. Στη Θεσσαλονίκη, έχει προκηρυχθεί 5ωρη στάση εργασίας, από 13.00-17.00. Όπως διαφαίνεται, η διοίκηση των ΕΛΠΕ και οι εργολάβοι σχεδιάζουν μείωση προσωπικού, απειλώντας να στείλουν στην ανεργία πολλούς από τους εργολαβικούς εργαζόμενους το επόμενο διάστημα. Το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με το οποίο δουλεύουν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες, συνεπάγεται εκτός των άλλων και την έλλειψη προστασίας απέναντι στην απόλυση, αφού η εργοδοσία μπορεί να τους στείλει στην ανεργία με τη λήξη της σύμβασης χωρίς να δικαιούνται αποζημίωση.

«Οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά συναδέλφων, για μειώσεις μισθών, για πλαφόν στις υπερωρίες αλλά και για απολύσεις του προσωπικού που εργάζονται μέσω εργολάβου, δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν εργαζόμενο σε ησυχία. Είτε “μόνιμος” είτε “εργολαβικός”, ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, να απαντηθεί δυναμικά το αίσχος που ετοιμάζουν», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας. Διεκδικεί «μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα» και πρόσληψη των εργολαβικών εργαζομένων «με άμεση εργασιακή σχέση από τα ΕΛΠΕ».

Το Σωματείο καταγγέλλει επίσης την απαράδεκτη πρακτική των ΕΛΠΕ να παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση και την πραγματοποίηση περιοδειών συνδικαλιστών και συγκεντρώσεων σε χώρους του ομίλου.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις