Σχεδόν 10 χρόνια στα Dominos, εργαζόμενη – διανομέας απολύθηκε με ένα SMS

Καταγγελία της αγωνιστικής εργατικής συσπείρωσης στον Επισιτισμό – Τουρισμό, ΛΑΝΤΖΑ

Η συναδέλφισσα είχε προσληφθεί ως διανομέας για 4ώρη απασχόληση στο υποκατάστημα της εταιρίας στην περιοχή του Ζωγράφου. Κατά την προσφιλή πρακτική αντίστοιχων επιχειρήσεων του κλάδο, οι διανομείς υποχρεώνονται να εκτελούν επιπλέον των καθηκόντων τους, καθαρισμούς στους κοινόχρηστους χώρους του καταστήματος ή τις τουαλέτες, να πετάνε τα σκουπίδια, να κάνουν τη λάντζα κτλ . Στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, οι εργοδότες επιβάλουν στους διανομείς να μετατρέπονται σε «παιδιά για όλες τις δουλειές» με το πέρας της βάρδιας τους απασχολώντας τους επιπλέον ώρες χωρίς να τις πληρώνουν, ενώ δεν ήταν συνεπείς και στους χρόνους πληρωμής των νόμιμων επιδομάτων.

Η συναδέλφισσα, που είναι μέλος του συνδικάτου μας, θέλησε να πάψει να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης για να κερδίζουν από τον απλήρωτο κόπο της τα αφεντικά, διεκδίκησε τα αυτονόητα νόμιμα δικαιώματα της και αυτό έκανε την εργοδοσία να την απολύσει ενημερώνοντας την σχετικά με ένα απλό sms .

Άμεσα έγινε καταγγελία στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας, διεκδικώντας απλήρωτες ώρες εργασίας και δεδουλευμένα, ενώ παράλληλα ζήτησε να βγει άκυρη η απόλυση, η οποία έχει γίνει ξεκάθαρα για λόγους εκδικητικούς. Η εργοδοσία του Dominos διατηρεί την ίδια αδιάλλακτη στάση, ενώ κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης στο ΣΕΠΕ αρνήθηκε να πληρώσει ακόμα και τις διαφορές δεδουλευμένων, τα οποία προκύπτουν από όσα η ίδια έχει δηλώσει στην εφορία ως αποδοχές της συναδέλφου.

Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει αγωγή εναντίον της εταιρείας που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο κατάστημα και εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της απολυμένης συναδέλφου, όπως κάνουμε πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο να οργανωθούν στο συνδικάτο μας

Να δώσουμε συλλογικά την μάχη ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και την εκμετάλλευση.