«Νέα Πορεία» Σισμανόγλειου: «Λειτουργικό» προεδρείο στο Δ.Σ. του Σωματείου

sismanogleio-katalhpsι
Φωτογραφία αρχείου

Η απόφαση της σύστασης «λειτουργικού» προεδρείου ήταν μια ξεκάθαρη απόφαση της ηγεσίας της ΔΑΚΕ. Η παράταξη της «Νέας Πορείας» αρνήθηκε να συμμετέχει σε διαπαραταξιακό – αναλογικό προεδρείο, όπως ανακοινώσε δημόσια στους εργαζόμενους, τονίζοντας τους λόγους της διαφορετικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που ταλανίζουν τη Δημόσια Υγεία από τις άλλες μνημονιακές παρατάξεις του Σωματείου.

ΔΑΕΣ -ΠΑΣΚΕ και ΕΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμούσαν διακαώς το ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη της ΔΑΚΕ, η οποία αρνήθηκε και προχώρησε στην απόφασή της σε λειτουργικό Προεδρείο, παρά τις έντονες αντιρρήσεις των άλλων παρατάξεων που επιδίωκαν μια θέση στο Προεδρείο του Σωματείου.

Ας μη στεναχωριούνται, αφού τελικά θα συνεργαστούν με τις συναποφάσεις τους σε όλα τα ζητήματα των εργαζομένων και του Νοσοκομείου. Το ζητούμενο είναι αν θα στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και θα υπερασπιστούν τη Δημόσια λειτουργία των Νοσοκομείων. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

  • Ιδιωτικοποίηση της υγείας με την άμεση συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο των εργαστηρίων.

  • Επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας(ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΌ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ-ΟΑΕΔ-ΜΠΛΟΚΑΚΙ)

  • Η συνέχιση της λειτουργίας των ιδιωτικών συνεργείων στην καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη με απλήρωτους εργαζόμενους στα όρια της φτώχειας.

  • Εγκατάλειψη της κρατικής χρηματοδότησης των νοσοκομείων, πενιχροί πόροι για φάρμακα και υλικά. Τη μια λείπουν οι σύριγγες, την άλλη τα γάντια, απαρχαιωμένος ξενοδοχειακός εξοπλισμός, σπασμένα κρεβάτια, χαλασμένος βιοιατρικός εξοπλισμός και η ιστορία συνεχίζεται….

  • Απουσία μόνιμων προσλήψεων, εξουθενωμένο προσωπικό όλων των υπηρεσιών, εξοντωτικές βάρδιες και εφημερίες πέραν των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Η τραγική έλλειψη των πνευμονολόγων θα οδηγήσει σε κλείσιμο της μιας πνευμονολογικής κλινικής;;; Οι ελλείψεις του νοσηλευτικού προσωπικού θα οδηγήσει σε κλείσιμο κρεβατιών ΜΕΘ και θα συρρικνωθούν τα Χειρουργεία;;; Θα ανοίξει επιτέλους η Μονάδα Νευρογενούς Ανορεξίας;;; Θα στελεχωθούν επαρκώς οι ξενώνες, τα ψυχιατρικά τμήματα ;;; Θα ενισχυθεί ο παθολογικός και ο χειρουργικός τομέας;;;;

  1. Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΑΕΣ-ΠΑΣΚΕ, ΕΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ που έχουν την πλειοψηφία στο σωματείο θα δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό την επόμενη περίοδο αφού θα πρέπει να πάρουν θέση και να προτείνουν σχέδια δράσης και αγώνα προκειμένου να μην περάσουν οι πολιτικές της ΝΔ και προκειμένου να λυθούν τα τόσο σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου μας.

Η συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από τη παράταξη μας, η οποία θα αγωνιστεί με ανιδιοτέλεια είναι η απάντηση στη λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής της Ν.Δ. Παρότι είναι πολύ νωπό το αποτέλεσμα των εκλογών στο σωματείο μας, είναι απολύτως αναγκαίο να παλέψουμε όλοι μαζί για ένα σωματείο μαχητικό που θα υπερασπίζει τα συμφέροντα όλων των κλάδων στο νοσοκομείο μας και θα υπερασπιστεί τη Δημόσια Υγεία.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Οι ηγεσίες της σημερινής πλειοψηφίας του σωματείου (ΔΑΚΕ, ΔΑΕΣ-ΠΑΣΚΕ, ΕΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) έχουν ξεκάθαρες απόψεις (τις είδαμε να εφαρμόζονται όσο κυβερνούσαν τα κόμματα τους) και πρακτικές που είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες σας για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για διατήρηση του ανθυγιεινού επιδόματος, για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για αυξήσεις στους μισθούς μας, για ανάπτυξη των νοσοκομείων με νέες κλινικές για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών, για υπεράσπιση της δωρεάν-δημόσιας υγείας, για γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δαπανών για την υγεία, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, για το διώξιμο των εργολάβων από τα νοσοκομεία.

Οι ηγεσίες της σημερινής πλειοψηφίας στο σωματείο εργαζομένων εκπροσωπούν το συνδικαλισμό του βολέματος, του ταξίματος, του εκφοβισμού, της συναίνεσης και της υποταγής, της αναποτελεσματικότητας των αγώνων και της ήττας των εργαζομένων.

Είναι απαραίτητο να ανοίξει άμεσα μια νέα σελίδα για τα συνδικαλιστικά δρώμενα του νοσοκομείου μας, αφού δεν έχουμε κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να παραμείνουν τα πράγματα έτσι, διότι θα το πληρώσουμε όλοι μας πολύ ακριβά την επόμενη περίοδο.

ΠΑΛΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ