Αγωνιστική Κίνηση Τράπεζας Πειραιώς: Ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων. Απεργούμε | Τετάρτη 11 Δεκέμβρη

Νέα 24ωρη παντραπεζική απεργία, προκηρύχθηκε από την ΟΤΟΕ, για την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και παράλληλα οργανώνεται συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, στη μία το μεσημέρι ως απάντηση στην αδιαλλαξία της Τράπεζας, η οποία με τις ενέργειές της έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια έκρυθμη κατάσταση.

Ο αγώνας για την ανάκληση των 24 απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς, είναι αγώνας όλων των τραπεζοϋπαλλήλων.

Αν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες δεν απαντήσουν μαζικά και αποφασιστικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, τότε η εργοδοσία, με απειλές και τρομοκρατία, θα κλιμακώσει τις επιθέσεις προκειμένου να εξαφανίσει κάθε ίχνος συνδικαλιστικής δράσης.

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη όταν είναι ενωμένοι. Η συμμετοχή στην απεργία της περασμένης Πέμπτης 5/12/2019 άγγιξε το 40%. Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας ήταν εξαιρετικά μαζική, κάτι πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά χρονικά της Τράπεζας Πειραιώς.

Ζητάμε: 

– την ανάκληση των απολύσεων

– την τοποθέτηση όλων των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια

– την τοποθέτηση των συναδέλφων που είναι δανεικοί και θα επιλέξουν να παραμείνουν στην τράπεζα.

Ζητάμε δηλαδή, την εφαρμογή της συμφωνίας που υπέγραψε πριν από λίγους μήνες η ΟΤΟΕ με την Τράπεζα, δηλαδή την εθελοντική συμμετοχή στο νέο σχήμα διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.

Το δικαίωμα στη δουλειά είναι ιερό

Στηρίζουμε την απεργία στις 11 Δεκέμβρη 2019

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση
έξω από το υπ. Εργασίας και ώρα 1μμ.

Στέλνουμε ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα:
Καμία απόλυση στον τραπεζικό κλάδο