Η ακροδεξιά ρητορική της ΔΑΚΕ και οι ευθύνες της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ) ΠΟΕΔΗΝ

Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Στο 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στελέχη της ΔΑΚΕ, στις ομιλίες τους εκτός από το «λιβανιστήρι» στην σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, χρησιμοποίησαν μια ακροδεξιά ρητορική που καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με τις αρχές και αξίες του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος. Μεταξύ άλλων:

  • Υπερασπίστηκαν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στοχοποιώντας τα πανεπιστήμια ως χώρους παραβατικότητας και εγκληματικών ενεργειών.

  • Δικαιολόγησαν το κλίμα και το όργιο της κρατικής καταστολής, ισχυριζόμενοι ότι οι επιθέσεις της αστυνομίας ασκούνται δήθεν απέναντι σε μπαχαλάκηδες και εμπόρους ναρκωτικών.

  • Γκεμπελίστικα, απηύθυναν βαρείς χαρακτηρισμούς απέναντι στις δυνάμεις της Αριστεράς που αντέδρασαν στην ακροδεξιά ρητορική που χρησιμοποίησαν.

Οι ευθύνες όλων όσοι είναι σφιχταγκαλιασμένοι με αυτά τα στελέχη της ΔΑΚΕ, σε Σωματεία, Ομοσπονδίες, όπως για παράδειγμα της ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ) στην ΠΟΕΔΗΝ, είναι τεράστιες για την ανοχή που δείχνει απέναντι σε αυτό τον ακροδεξιό κατήφορο. Η συνέχιση αυτής της συμμαχίας την καθιστά συνένοχη για την ανοχή που δείχνει απέναντι στα ακροδεξιά φαινόμενα μέσα στα συνδικάτα.

Σε κάθε περίπτωση, οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής Αριστεράς (ΜΕΤΑ, ΠΑΜΕ, Συσπειρώσεις) πρέπει έστω και αυτή την στιγμή να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μπει ένα φρένο στην ακροδεξιά που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι μέσα στα Σωματεία.

Ο αυταρχισμός, η αστυνομική καταστολή και ο περιορισμός των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων έχει ως πρώτο στόχο το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων κόντρα στις πολιτικές του κεφαλαίου.