ΟΜΕ-ΟΤΕ: Δε δεχόμαστε τελεσίγραφα, απολύσεις, αποσχίσεις έργου και μη υπογραφή νέας ΣΣΕ

Την περασμένη Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΜΕΟΤΕ με τη διοίκηση για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ. Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «παρουσιάσαμε ξανά τις δικές μας θέσεις και προτάσεις, οι οποίες τεκμηριώθηκαν λεπτομερώς:

  • Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση.

  • Τριετή ΣΣΕ. στον ΟΤΕ και σε όλες τις θυγατρικές.

  • Αυξήσεις για όλους τους εργαζομένους.

  • Επαναφορά κλιμακίων.

  • Ένταξη στον ΟΤΕ όλων των δανεισμένων υπαλλήλων.

  • Κατάργηση άρθρου 13 ΕΚΠ ΟΤΕ.

  • Αναγνώριση όλων των πτυχίων».

Η Διοίκηση, για άλλη μια φορά, τήρησε αδιάλλακτη στάση, δείχνοντας πως δεν επιθυμεί υπογραφή ΣΣΕ. Αρνήθηκε να δώσει τα μισθολογικά στοιχεία που ζητήθηκαν και μίλησε για μονοετή ΣΣΕ, προκειμένου να προετοιμαστεί για τον μετασχηματισμό της εταιρείας. Αρνήθηκε επίσης την υπογραφή ΣΣΕ στις θυγατρικές και οποιεσδήποτε αυξήσεις και την επαναφορά των κλιμακίων. Τέλος, επέμεινε στις απόψεις της για την απόλυση των εναπομεινάντων συναδέλφων της φυσικής ασφάλειας, προετοιμάζοντας το έδαφος της επόμενης μέρας όπως την οραματίζεται αυτή, με αποσχίσεις έργου και εργασία χωρίς δομημένα δικαιώματα.

Για πολλοστή φορά, σημειώνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, «επαναλαμβάνουμε πως το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία, δεν μπορούν να δεχτούν από μια εταιρεία του μεγέθους του ΟΤΕ να μιλάει για απολύσεις. Όλα αυτά τα χρόνια, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο συνέβαλαν ώστε η εταιρεία σήμερα να βρίσκεται σε κυρίαρχη θέση. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο μια ΣΣΕ που θα καθρεπτίζει την προσφορά των συναδέλφων μας όλα αυτά τα χρόνια, μια συλλογική σύμβαση αξιοπρέπειας».

Το επόμενο διάστημα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία θα ενημερώσουν με κλιμάκια σε όλη την Ελλάδα, τους εργαζόμενους για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ενώ καλεί τη διοίκηση «να προσέλθει στη νέα συνάντηση στις 13/12 με προτάσεις που θα οδηγούν σε συνεννόηση και συμφωνία. Σε αντίθετη περίπτωση, οδηγούν την εταιρεία, με αποκλειστικά δική τους ευθύνη, σε αχαρτογράφητα νερά». Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί «όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, δίπλα στα Σωματεία και την ΟΜΕ» και τους «διαβεβαιώνουμε πως όλοι μαζί θα κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει».