Επιτακτική η παρουσία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη σύσκεψη της 8ης Δεκέμβρη

Ως επιτακτική χαρακτηρίζει την παρουσία των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ στη σύσκεψη που διοργανώνει την Κυριακή 8 Δεκέμβρη στις 10.30πμ., στον κινηματογράφο «Ίλιον» του οικισμού ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. Μία σύσκεψη που μέχρι στιγμής στηρίζουν και θα συμμετάσχουν δεκάδες σωματεία, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδείας, που θα εκπροσωπηθεί μέσω του προέδρου του, Νίκου Μπούρα. Αρκετά από τα Σωματεία έχουν προγραμματίσει και πούλμαν για τη μεταφορά των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο, «οι δηλώσεις του υπουργού κ. Χατζηδάκη, αλλά και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών δεν είναι «άστοχα», έχουν στόχο να δεχτεί η κοινή γνώμη την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ και τη σφαγή των εργαζομένων της», τη στιγμή που «η κυβέρνηση με fast track διαδικασίες, με την απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΜΕΒΟ/112126/1514/03/12/2019, αποφάσισε να ορίσει επιτροπή απογραφής της περιουσίας του εργοστασίου της Λάρυμνας και των μεταλλείων του Άη Γιάννη. Σύμφωνα με την απόφαση, με χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 20 Δεκέμβρη 2019 η επιτροπή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αποστολή της, έτσι ώστε να μπούμε σε καθεστώς εκκαθάρισης και εκποίησης των καθαρών κομματιών της ΛΑΡΚΟ».

Υπογραμμίζει πως «τώρα δεν είναι ώρα για μεγάλες κουβέντες καθησυχασμού και αποπροσανατολισμού», αλλά είναι ώρα «γενικού ξεσηκωμού όλων μας, να συντονιστούμε με τους φορείς, τους εργαζόμενους και τους κάτοικους της περιοχής που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη σύσκεψη, για να σταματήσουμε το έγκλημα που λέγεται εκκαθάριση εν λειτουργία – εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, ανεργία, καταστρατήγηση σε ό,τι έχει απομείνει από δικαιώματα».

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Συνδικάτο, «μέσα από αυτό το δελτίο Τύπου απευθύνουμε ειδική πρόσκληση στους «φίλους δημοσιογράφους» ή φίλους δημοσιογράφους που γράφουν χωρίς να τεκμηριώνουν. Τους καλούμε να παραβρίσκονται στη σύσκεψη. Τους καλούμε να φέρουν κοντά τα παιδιά τους, να τα φιλοξενήσουμε στον οικισμό που προσφέρει η ΛΑΡΚΟ «τσάμπα» και μετά να μας πουν αν η διαμονή στους οικισμούς της ΛΑΡΚΟ είναι προτέρημα ή κίνητρο που πατά στη φτώχεια για να έχει εργαζόμενους η ΛΑΡΚΟ. Τους καλούμε να έρθουν να τους δώσουμε τα εξοφλητικά μας και να μας βγάλουν από πού προκύπτουν τα 70.000 ευρώ εισοδήματα. Τους καλούμε με την παρουσία τους να τιμήσουν την πένα τους και αφήνουμε στην προσωπική κρίση του καθενός τους να επιλέξει αν «το αγαπητοί φίλοι» θέλει ή όχι εισαγωγικά».

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «την ΛΑΡΚΟ με συνειδητές επιλογές την υπερχρέωσαν, την απαξίωσαν, την εγκατέλειψαν και οι εργαζόμενοι πληρώνουν με το αίμα τους και τη ζωή τους αυτή την πολιτική. Στην εισήγηση της σύσκεψης που θα δημοσιευτεί από αύριο, αλλά και κατά τη διάρκεια της, όλα αυτά θα αποτυπωθούν με στοιχεία».