12.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Θύελλα αντιδράσεων για την τοποθέτηση γεωπόνου – πρόεδρου ΝΟΔΕ σε θέση διοικητή νοσοκομείου στην Κρήτη

Στο επίκεντρο για τα προβλήματά του στον υγειονομικό χάρτη, βρέθηκε τις τελευταίες μέρες το Λασίθι. Στη δημοσιότητα υπήρξαν σχόλια αλλά και επώνυμες αναφορές για τις επιλογές που έγιναν στις θέσεις των Διοικητών.

Ειδικά, για την θέση του Υποδιοικητή στο «Διαλυνάκειο» Νοσοκομείο Νεάπολης, για την οποία από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ο Γιώργος Μπαρμπούνης, υπήρξε θύελλα σχολίων και αντιδράσεων σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα.

Με αφορμή τη γενικότερη αντίδραση και την κουβέντα για ορισμένες αποτυχημένες επιλογές στις θέσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων, οι οποίες δεν αποτυπώνουν το νέο πνεύμα διακυβέρνησης που έχει περάσει στην κοινωνία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το θέμα έχει φουντώσει και σε επίπεδο Ανατολικής Κρήτης.

Το αξιοσημείωτο είναι πως στην περίπτωση του Λασιθίου τα σχόλια επικεντρώθηκαν στον κ. Μπαρμπούνη, για τον οποίο υπήρξε και ένσταση όπως διατυπώθηκε και δημόσια από τον Επικεφαλής της ΔΑΚΕ Κρήτης στους Φυσιοθεραπευτές και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Μαρίνο Γαρεφαλάκη.

Αιτία, υπήρξαν τα σχόλια που δημοσιεύθηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο της Κρήτης και ανέφεραν πως ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου πήρε τη θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο, ως δείγμα εύνοιας επειδή είναι ο κορυφαίος κομματικός αξιωματούχος στο νομό.

Παράλληλα, υπήρξαν και σχόλια που φωτογράφιζαν τον κ. Μπαρμπούνη, αναφέροντας πως είναι απλήρωτα τα ενοίκια του κτιρίου της ΝΟΔΕ στον Άγιο Νικόλαο και η ΔΕΗ έφτασε να διακόψει και την παροχή του ρεύματος! Με το σκεπτικό αυτό διατυπώνονταν ερωτήματα για την επάρκεια διαχείρισης, αλλά και την εύνοια που υπήρξε, προκαλώντας αντιδράσεις σε κομματικά στελέχη της Κρήτης. Το γεγονός ότι δεν διαψεύστηκαν οι πληροφορίες για τα ενοίκια και την ΔΕΗ εξαρχής, αλλά κι ότι επιβεβαιώνονται από το ρεπορτάζ οι συγκεκριμένες πληροφορίες, προκαλεί περαιτέρω αναταράξεις.

Η 7η ΥΠΕ

Με αφορμή όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το θέμα του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ αλλά και της ένστασης για το Λασίθι, η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας δεν παίρνει θέση.

Μάλιστα η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη, με αφορμή τις εξελίξεις για την επιλογή των Διοικητών, τονίζει στο περιβάλλον της πως «η Υγειονομική Περιφέρειας Κρήτης, όπως είναι γνωστό, δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα αυτό». Η ίδια βρίσκεται σε μια περίοδο πυρετώδους προετοιμασίας, αναμένοντας και τους νέους διοικητές ν’ αναλάβουν, προκειμένου να ξεκινήσει συνολικά το έργο των νέων διοικητικών οργάνων στα Νοσοκομεία του νησιού. Μέχρι τότε, καταγράφει με προσοχή και πολύ αναλυτικά τα δεδομένα που υπάρχουν.

Τα προβλήματα

Δεν είναι τυχαίο, πως όλες οι επισκέψεις της στα νοσοκομεία ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται το βράδυ, σε μια προσπάθεια να έχει πλήρως αποτυπωμένη εικόνα για τα προβλήματα, τα οποία στην περίπτωση των Νοσοκομείων του Λασιθίου δεν είναι λίγα και δεν μπορούν να περνούν απαρατήρητα.

Για παράδειγμα το γεγονός πως το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν μπορεί να λάβει εύκολα πιστοποιητικό πυρασφάλειας, δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μιχάλης Βασιλάκης, το έθεσε με ξεκάθαρο τρόπο, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Διοικήτριας. Τεράστιο είναι και το ζήτημα με τη μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Όπου η σωρεία λαθών που έχουν καταγραφεί έχει καταστήσει δυσχερή την ολοκλήρωση του έργου.

Δίπλα του, το μικρότερο, «Διαλυνάκειο» Νοσοκομείο Νεάπολης, έχει διοικητικά καταγράψει μια πορεία συνέπειας, χωρίς μεγάλα προβλήματα. Μοναδικό μελανό σημείο ήταν οι υποκινούμενες αντιδράσεις, κατά την προεκλογική περίοδο, για να μην στηριχθεί το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία του. Μια πρακτική υποκίνησης με συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Μάλιστα, από τις εξελίξεις στα Διοικητικά αποκαλύπτονται πλήρως και οι τακτικές που ακολούθησαν τότε αρκετά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως ο απερχόμενος Διοικητής Νίκος Παντιέρας, όταν διορίστηκε, προκάλεσε ερωτηματικά και αντιδράσεις, με το σκεπτικό πως δεν ήταν αναγκαίο να επιστρατευτεί πρόσωπο από τα Χανιά για να διοικήσει ένα μικρό Νοσοκομείο στο Λασίθι. Ωστόσο, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ενταχθεί στο κοινωνικό κλίμα της περιοχής και να αποδώσει έργο, κινούμενος με ήπιο και δημιουργικό τρόπο στην δημόσια ζωή του τόπου και προχωρώντας στην πλήρη ωρίμανση. Το Κέντρο Αποκατάστασης Νεάπολης, του οποίου η μελέτη πρόκειται να ανατεθεί σύντομα από την Περιφέρεια Κρήτης στην μελετητική εταιρεία που θα εκπονήσει το επόμενο δεκάμηνο την μελέτη, έχει και την δική του καίρια συνδρομή σε επίπεδο ωρίμανσης.

Παρόμοια Άρθρα