20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τράπεζα Πειραιώς: Απέλυσε εκδικητικά 24 εργαζόμενους από το πρώην τμήμα «κόκκινων» δανείων (RBU)

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) καλεί την Τρίτη 3 Δεκέμβρη, σε κινητοποίηση στις 7.15 το πρωί, στο κεντρικό κτήριο της διοίκησης στην οδό Αμερικής

Πρόσφατα

Την απόλυση 24 εργαζομένων ανακοίνωσε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς απευθυνόμενη στο προσωπικό της. Είναι εργαζόμενοι που αρνήθηκαν να υποταχθούν στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Τράπεζας Πειραιώς, δηλαδή να μεταφερθούν στην εταιρεία «Intrum Hellas» η οποία ανέλαβε το RBU, τα κόκκινα δάνεια. Αρνήθηκαν επίσης να φύγουν «οικειοθελώς», αλλά και να μεταναστεύσουν σε υπηρεσία της τράπεζας στην επαρχία.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς, με βάση την έγγραφη συμφωνία με την ΟΤΟΕ (25/7/19) ήταν υποχρεωμένη να αξιοποιήσει σε άλλες θέσεις εργασίας τους 350 περίπου εργαζόμενους της Πειραιώς, που επέλεξαν να παραμείνουν στην τράπεζα κάνοντας χρήση του δικαιώματός τους, μαζί με τους υπόλοιπους περίπου 250 που έχουν μεταβεί με σύμβαση δανεισμού στην τρίτη εταιρεία (INTRUM), όταν αυτή λήξει.

Την προηγούμενη εβδομάδα Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) και ο Ενωτικός Σύλλογος Εργαζόμενων τράπεζας Πειραιώς (ΕΣΕΤΠ) κατήγγειλαν ότι σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΔΑΔ) προς τους διευθυντές, επιχειρείται η φίμωση των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται πως προ εβδομάδων η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς, με εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «ή Intrum ή εθελούσια ή απόλυση» προσπάθησε να εκφοβίσει τους εργαζόμενους στο τμήμα «κόκκινων» δανείων (RBU), για να αποδεχτούν «οικειοθελώς» τη μεταφορά τους στην εν λόγω εισπρακτική σουηδική εταιρεία, την «Intrum». Όπως μάλιστα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, σε κάποιες περιπτώσεις «η εργοδοσία προχωρεί σε μεταθέσεις – εξόντωσης και παραδειγματισμού προς όλους τους εργαζόμενους».

Μετά από συνεχείς πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς εκ μέρους της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς, τη μεταπήδησή τους στη νέα εταιρεία έχουν αποδεχθεί 700 υπάλληλοι σε σύνολο 1.300 που εργάζονταν στην RBU. Παράλληλα, περίπου 250 εργαζόμενοι αποδέχθηκαν τη μεταφορά τους, με το καθεστώς δανεισμού για διάστημα από 3 έως και 12 μήνες.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις