Σωματείο ΓΝΕ «Θριάσιο»: Ανοιχτός «διαγωνισμός» παιδικής ζωγραφικής

«ΟΧΙ στον Πόλεμο και τον Ξεριζωμό - ΝΑΙ στην Ειρήνη και την Φιλία των Λαών»

Με αφορμή τα χιλιάδες παιδιά, που, μαζί με τις οικογένειες τους, φεύγουν από τις πατρίδες τους «κυνηγημένα» από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών για την έλεγχο των «δρόμων του πετρελαίου», των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, οργανώνουμε ανοιχτό «διαγωνισμό» ζωγραφικής των παιδιών των εργαζομένων, με θέμα: «ΟΧΙ στον Πόλεμο και τον Ξεριζωμό – ΝΑΙ στην Ειρήνη και την Φιλία των Λαών».

Ο «διαγωνισμός» θα διαρκέσει από Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου έως Δευτέρα 13 Ιανουαρίου. Τα έργα θα εκτεθούν σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά.

Θέλουμε και με αυτή την εκδήλωση να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους που, για να σωθούν από τον πόλεμο, ριψοκινδυνεύουν και πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από κυκλώματα και ΜΚΟ.

Εγκλωβίζονται, παρά τη θέληση τους, συχνά σε απαράδεκτες συνθήκες, επειδή όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν την απαράδεκτη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία και αρνούνται να τους χορηγήσουν ταξιδιωτικά έγγραφα για συνεχίσουν το ταξίδι προς τις χώρες προορισμού τους.

Ως υγειονομικοί, καταγγέλλουμε ιδιαίτερα την απάνθρωπη απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ που στερεί από χιλιάδες οικογένειες την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους και μετατρέποντας τα «hot spot» σε πιθανές «υγειονομικές βόμβες».