1.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

ΣΕΠΕ «Η Αθηνά» κατά Κεραμέως και δημοτικής Αρχής Γαλατσίου

Η κ. Κεραμέως, ο χορηγός, ο Δήμαρχος Γαλατσίου, το κλειστό Γυμναστήριο στην αυλή του 11ου ΔΣ, το δίχρονο νηπιαγωγείο, τα κοντέινερς για νήπια και νηπιαγωγούς και τα περικομμένα χρήματα της τρίτης δόσης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων

Πρόσφατα

Τον προαύλιο χώρο του 11ου Δ.Σ αποφάσισε να «αξιοποιήσει» ο Δήμαρχος Γαλατσίου για την ανέγερση κλειστού Γυμναστηρίου αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων. Και αυτό, χωρίς καμιά ενημέρωση των συλλογικών οργάνων του Δήμου (ΔΕΠ- Σχολική επιτροπή- Δημοτικό Συμβούλιο) και παρά την εκφρασμένη αντίθεση του συλλόγου διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου αλλά και της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου, που αναφέρουν τα σοβαρά ζητήματα ζωτικού χώρου, παιδαγωγικής και ασφάλειας που θα προκύψουν στη σχολική ζωή από την περικοπή του μείζονος μέρους από το χώρο προαυλισμού των παιδιών.

Μεγάλο προβληματισμό μας δημιουργεί η αφήγηση του κ. Δημάρχου, σε σύσκεψη που εκ των υστέρων διοργανώθηκε στο σχολείο και στην οποία παραστήκαμε ως Σύλλογος Αθηνά, ότι το θέμα προέκυψε από τηλεφώνημα της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως που ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το ενδιαφέρον ενός χορηγού να διαθέσει 500.000 ευρώ για ανέγερση ενός κλειστού γυμναστηρίου με την προϋπόθεση να γειτνιάζει σε κάποιο σχολικό συγκρότημα, ζητώντας του να υποβάλει σχετική πρόταση-αίτημα, την οποία και υπέβαλε, μόνο που λόγω έλλειψης σχετικού οικοπέδου που θα πληρούσε τις προϋποθέσεις, υπεβλήθη πρόταση για το προαύλιο του 11ου ΔΣ!

Είναι φανερό πως στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε άμεση σπουδή για την ικανοποίηση των αναγκών ενός χορηγού, που φτάνει μέχρι και στον ακρωτηριασμό σχολικών χώρων, στο όνομα της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής αξιοποίησης των σχολικών υποδομών, μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη που αδιαφορεί για τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο δημόσιο σχολείο.

Στην ίδια σύσκεψη με την τοποθέτηση του Συλλόγου μας αναδείξαμε το γεγονός πως τρία χρόνια τώρα, που ισχύει σταδιακά ο νόμος για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και θα εφαρμοστεί μέχρι το σχ. έτος ’20-’21 καθολικά σε όλους τους Δήμους, έπρεπε να προβλεφθούν και να εξασφαλιστούν χώροι για τη λειτουργία του δίχρονου δημόσιου νηπιαγωγείου ως μια καίρια εκπαιδευτική ανάγκη, πράγμα που δεν έγινε, ενώ καμιά σπουδή δεν επέδειξε ούτε επιδεικνύεει ο Δήμος Γαλατσίου μέχρι και σήμερα που βρισκόμαστε στο παρά πέντε! Έτσι ο κ. Δήμαρχος νίπτοντας τας χείρας του θεώρησε περίπου ως μοιραίο να στεγαστούν του χρόνου νήπια-προνήπια και νηπιαγωγοί σε κοντέινερς στην αυλή Δημοτικών και Γυμνασίων. Φαίνεται λοιπόν, πως στην προκειμένη περίπτωση για την κ. Κεραμέως και τον κ. Δήμαρχο δεν έχουν την ίδια σπουδαιότητα οι ανάγκες των χορηγών με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των νηπίων και των νηπιαγωγών!

Τέλος, οφείλουμε να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε το γεγονός, ότι τα χρήματα της τρίτης δόσης για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων του Γαλατσίου, πέραν της καθυστέρησης στην απόδοσή τους, είναι δραστικά περικομμένα (περί του 60-70%) σε σχέση με αντίστοιχες της προηγούμενης περιόδου, πράγμα που δημιουργεί συνθήκες δυσπραγίας στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Γαλατσίου και πραγματικής δυσκολίας στην ικανοποίηση των λειτουργικών τους αναγκών.

Ζητάμε την άμεση σύγκλιση της ΔΕΠ για να τοποθετηθεί και να θέσει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τα παραπάνω θέματα!

Απαιτούμε:

Α) Να αποσυρθεί αμέσως η πρόταση για την ανέγερση κλειστού Γυμναστηρίου στον προαύλιο χώρο του 11ου ΔΣ Γαλατσίου.

Β) Να δοθούν άμεσες λύσεις στο κτηριακό ζήτημα που προκύπτει από την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής από το 2020-21, με ενοικίαση κατάλληλων χώρων και να προχωρήσει άμεσα σχεδιασμός-προγραμματισμός για εύρεση οικοπέδων και ανέγερση κτηρίων. Απαιτούμε συγκεκριμένο προγραμματισμό για την ανέγερση των αναγκαίων σύγχρονων κτιρίων για την κάλυψη των αναγκών όλων των νηπιαγωγείων αλλά και να λυθούν άμεσα όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκύπτουν στην εξασφάλιση και απόδοση οικοπέδων για ανέγερση σχολικών κτιρίων.

Γ) Να αποδοθούν άμεσα σε όλες τις σχολικές μονάδες τα χρήματα που περικόπηκαν από την τρίτη δόση σε σχέση με τα ποσά της προηγούμενης περιόδου καθώς και την επίσπευση καταβολής της επόμενης δόσης.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις