Στους δρόμους σήμερα το πρωί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι για ΣΣΕ, ασφαλιστικό | Αντικατασταλτική συναυλία το απόγευμα στην Αθήνα

Ασφαλιστικό: Εργατικά Σωματεία, από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποιούν σήμερα, και ώρα 10.30πμ., συλλαλητήριο στα Προπύλαια, για το ασφαλιστικό. Ανάλογη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη και ώρα 11πμ., στο άγαλμα Βενιζέλου, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως, για παράδειγμα, στον Άγιο Νικόλαο, στο Αγρίνιο, στο Βόλο, στα Ιωάννινα, στη Ζάκυνθο, στην Ηγουμενίτσα, στο Ηράκλειο, στην Καστοριά, στο Ναύπλιο, στη Ρόδο, στις Σέρρες, στα Χανιά κτλ.

Αίτημα να καταργηθούν όλοι οι αντασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων και τα τρία μνημόνια των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση δηλώνουν πως αντιμάχονται στο νέο προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση (ιδιωτικοποίηση επικουρικής κτλ.) και διεκδικούν λύσεις για όλα τα προβλήματα των συνταξιούχων που απορρέουν από τις θανατηφόρες πολιτικές που τσάκισαν τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μάχονται για αποκλειστικά δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση και ενάντια στην ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα στην κοινωνική ασφάλιση. Λένε όχι την ιδιωτικοποίηση της μέσω επαγγελματικών ταμείων, ζητούν την κατάργηση των αντασφαλιστικών νόμων, αποκατάσταση των Συντάξεων και να μην υπάρξουν αυξήσεις εισφορών. Μάχονται για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και όλες.Παράλληλα, στέκονται αλληλέγγυοι στη αιτήματα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ανθρώπινα ωράρια εργασίας, μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Εργατική διαδήλωση για ΣΣΕ, μισθούς: Λίγο αργότερα, και ώρα 12μ., στην πλατεία Κοραή, Πρωτοβάθμια Σωματεία πραγματοποιούν εργατική διαδήλωση με διεκδικήσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις σε μισθούς και αμοιβές. Όπως δηλώνουν, ενώνονται στη μάχη ενάντια σε κεφάλαιο και κράτος για την ευθύνη τους για τα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα», στην πάλη ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και ενάντια στην ποινικοποίηση και κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Αντιμάχονται την αδήλωτη εργασία, τη μη καταβολή δεδουλευμένων, τη μη προστασία των εργαζόμενων μητέρων και στις σεξιστικές συμπεριφορές στους χώρους εργασίας, την εργασιακή επισφάλεια. Παλεύουν και διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα.

Αντικατασταλτική συναυλία: Τέλος, μεγάλη αντικατασταλτική διαδήλωση πραγματοποιείται το απόγευμα και ώρα 6μμ., στα Προπύλαια, με αφορμή το νέο δόγμα της κυβέρνηση της ΝΔ «νόμος και τάξη». Κεντρικό σύνθημα της συναυλίας: «Να μη γίνει ο φόβος συνήθειά μας». Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες αντιμάχονται και καταγγέλλουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει τις τελευταίες εβδομάδες έχει εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη νεολαία, στους πρόσφυγες, στους χώρους της αντίστασης. Το άγριο ξύλο των ΜΑΤ, η αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ οι αναίτιες συλλήψεις στο σωρό, οι εκκενώσεις των καταλήψεων, τα ντου στα σινεμά και τα κλαμπ, οι ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, η δημιουργία στρατοπέδων-φυλακών για τους πρόσφυγες, ο ασφυκτικός περιορισμός του ασύλου, ο νέος ποινικός κώδικας, η φαλκίδευση των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, τα fake news και η καλλιέργεια ηθικού πανικού υφαίνουν ένα ασφυκτικό κλίμα κρατικού αυταρχισμού, σημειώνουν: πατώντας στο «έργο» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και στη διαχρονική ατιμωρησία της αστυνομικής αυθαιρεσίας, επιχειρούν να εμπεδώσουν μια κατάσταση εξαίρεσης δικαιωμάτων που μας απειλεί όλους. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ο αυταρχισμός αυτονόητη συνθήκη της καθημερινότητας και ο φόβος συνήθεια μας. Να ορθώσουμε μπλόκο στην καταστολή.  Να δώσουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται.

Στη συναυλία έχουν δηλώσει συμμετοχή: Άγνωστος Χειμώνας, Anser, Βandallusia, Bazooka, Coyote’s Arrow, Dury Dava, Σπύρος Γραμμένος, Εισβολέας, Fer de Lance, JazzMatazz, Αλέξ. Κτιστάκης, Π. Κυραμαργιός, Λόγος Τιμής, Lost Bodies, Πέτρος Μάλαμας, Δ. Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Υπεραστικοί, Υπόγεια Ρεύματα, ΣΤΙΧΟΙΜΑ, Small Chanter, Twinsanity, Urban Pulse. Θα συμμετέχουν επίσης καλλιτέχνες της stand up comedy, όπως, οι: Βύρωνας Θεωδορόπουλος, Ντενίζ Ουρέμ, Αλέξανδρος Τιτκώβ, Γιάννης Ρούσσος, Γιώργος Αλεβίζος, Οδυσσέας Μαυρομμάτης, Αλεξ Κένσιν Αποστολόπουλος, Άγγελος Σπηλιόπουλος.