9.9 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

«The Bakers»: Κινητοποίηση από τη ΛΑΝΤΖΑ για να πάρουν πίσω την απόλυση

ΛΑΝΤΖΑ | Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό -Τουρισμό

Πραγματοποιήθηκε στις 25/11, μαζική κινητοποίηση έξω από το υποκατάστημα της αλυσίδας “The Bakers” στον Αγ. Δημήτριο με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου και μέλος του συνδικάτου Α.Ζ, ο οποίος απολύθηκε εξαιτίας της συμμετοχής του στην πανεργατική απεργία της 2 Οκτωβρίου.

Είναι ολοφάνερο πως η εργοδοσία, με την επιμονή της σε αυτή την παράνομη απόλυση, επιδιώκει να καλλιεργήσει ένα κλίμα εκφοβισμού ώστε να αποτρέψει τους εργαζόμενους να αντισταθούν απέναντι στην συνολική επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και κεφάλαιο στα εργατικά δικαιώματα και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης μιλήσαμε με εργαζόμενους του καταστήματος αλλά και άλλων επισιτιστικών που βρίσκονται δίπλα. Τους καλέσαμε να οργανωθούν στο συνδικάτο μας, να παλέψουμε όλοι μαζί μέσα από τις γραμμές του ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στα φτωχοκάματα επιβίωσης, τα εξαντλητικά ωράρια, τις άθλιες συνθήκες εργασίας.

Η εργοδοσία και στην νέα επαφή που είχαμε μαζί της διατηρεί ίδια αδιάλλακτη στάση ενώ στην προσπάθεια να κρύψει τα πραγματικά αίτια της απόλυσης, επικαλέστηκε ανύπαρκτα γεγονότα φθάνοντας στο σημείο να στοχοποιήση τον συνάδελφο ακόμα και για την συμμετοχή του στο αντιφασιστικό κίνημα κάτι που δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση αφού διαχρονικά ο φασισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα καπιταλιστικά συμφέροντα.

Στα πλαίσια της συνέχισης του αγώνα για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου έχει κατατεθεί καταγγελία στο αρμόδιο ΣΕΠΕ η οποία θα συζητηθεί στις 26 Νοεμβρίου, παράλληλα ζητάμε να επιβληθεί πρόστιμο στην συγκεκριμένη επιχείρηση για το γεγονός ότι δεν έχει συντάξει ούτε έχει καταθέσει στο ΣΕΠΕ κανονισμό εργασίας ακόμα, παρά τις προειδοποιήσεις μας εδώ και ένα μήνα, ώστε να μπορούν να εφευρίσκουν αφορμές για απολύσεις κατά το δοκούν.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ – ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ


Ανακοίνωση της ΛΑΝΤΖΑ για την απόλυση (22-11-19)

Έκανες απεργία ….απολύεσαι

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του υποκαταστήματος της γνωστής αλυσίδας Bakers στον Άγιο Δημήτριο , για την προκλητική και παράνομη απόλυση συναδέλφου επειδή συμμετείχε στην απεργία της 2 Οκτωβρίου .

Ο συνάδελφος Α.Ζ. εργαζόταν για πάνω από 10 μήνες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα χωρίς ποτέ να εκφραστεί παράπονο για την απόδοση του. Στις 2 Οκτωβρίου ενημέρωσε τηλεφωνικά την επιχείρηση ότι θα συμμετάσχει στην 24ώρη πανεργατική απεργία που είχε προκηρύξει μεταξύ άλλων και το Συνδικάτο μας . Είναι ολοφάνερο ότι η επιλογή του συναδέλφου να διεκδικήσει συλλογικά καλύτερους όρους εργασίας και να εναντιωθεί μαζί με άλλους εργαζόμενους στο αντεργατικό νομοσχέδιο- τερατούργημα που προωθεί η κυβέρνηση δεν άρεσε στην εργοδοσία η οποία στις 14 Οκτωβρίου τον απέλυσε χωρίς καμία αιτιολογία και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση.

Η απόλυση του συναδέλφου ήταν μελετημένη και είχε στόχο να καλλιεργήσει την τρομοκρατία για όποιον σηκώνει κεφάλι με στόχο τον παραδειγματισμό και την τιμωρία .

Η στάση του Bakers δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό , έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικών περιστατικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας και εκδικητικών απολύσεων όπως αυτής του συναδέλφου στο Electra Metropolis . Το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο , οι ξενοδόχοι και οι αλυσίδες επισιτισμού , με την στήριξη όλων των κυβερνήσεων και εργαλεία τα αντισυνδικαλιστικά και αντεργατικά μέτρα που ψηφίζονται κατά παραγγελία τους , εξαπολύουν ευθεία επίθεση ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία ,ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των εργαζομένων.

Καλούμε την εργοδοσία του Bakers να πάρει πίσω ΤΩΡΑ την εκδικητική απόλυση.

Δεν θα επιτρέψουμε να τιμωρηθεί όποιος διεκδικεί και παλεύει.

Παρόμοια Άρθρα