5.9 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

ΟΣΕΑΔΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις στη Δασική Υπηρεσία | ΥΠΕΝ, Πέμπτη 28 Νοέμβρη

Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας των απολυμένων συμβασιούχων και των μόνιμων εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, την Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019 και ώρα 10πμ., μετά τις πρόσφατες καταστροφές στην Κινέτα Αττικής, στη Χαλκιδική, στη Ρόδο και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Πρόσφατα

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (ΟΣΕΑΔΕ) μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων συναδέλφων στις δασικές υπηρεσίες, που απολύονται αυτές τις μέρες, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:00πμ, θέλοντας να καταδείξει, με αφορμή τις νέες πλημμύρες και τα τεράστια προβλήματα, που δημιουργήθηκαν, την αναγκαιότητα στελέχωσης των δασικών υπηρεσιών από τώρα και για όλο τον χρόνο, με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, καθώς αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που συμβάλουν στην αναγκαία πρόληψη και τον περιορισμό τέτοιας έκτασης φαινομένων.

Η ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος απαιτεί 12 μήνες τον χρόνο, ανθρώπους να εργάζονται σε όλους τους τομείς. Επιστήμονες, εργαζόμενοι και φορείς κάθε φορά που έχουμε φυσικές καταστροφές υποδεικνύουν τους τρόπους που μπορούμε να εφαρμόσουμε, ώστε να επιλύσουμε, τέτοιας τάξης ζητήματα που προσθέτουν άδικα κάθε χρόνο, ως φόρο αίματος, ανθρώπινες ζωές.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακούγεται ξανά και ξανά, από επίσημα χείλη και δηλώσεις της κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται προσωπικό όπως οι δασεργάτες τον χειμώνα για τα δάση, την ώρα μάλιστα, που όλοι γνωρίζουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε πέραν των άλλων, γιατί υπήρχαν πολλά φερτά υλικά και δένδρα και ελλιπής κεντρικός σχεδιασμός, λόγω διαχρονικής υποχρηματοδότησης για την εκτέλεση απαραίτητων ορεινών υδρονομικών και αντιπλημμυρικών έργων.

Την κατάσταση αυτή, επιτείνουν όπως είναι φυσικό, οι ελλείψεις προσωπικού, όλων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και ειδικά των δασικών υπηρεσιών. Καλούμε την σημερινή κυβέρνηση να μην επιχειρεί με προσχήματα, να αμβλύνει τις πολιτικές ευθύνες της από την νέα καταστροφή, όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού γνωρίζουν καλά, ότι όσο δεν αποτελεί κριτήριο, και δεν μπαίνει σε προτεραιότητα η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά η αντίληψη του κόστους-οφέλους, το κακό θα συνεχίζεται.

Η Δασική υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενισχυμένη, μπορεί να δώσει λύσεις και πρέπει να παίξει αυτό τον ρόλο προς όφελος όλης της κοινωνίας. Για να μην πνιγόμαστε τον χειμώνα και να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι, η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά και πολιτική βούληση και να πάρει πρωτοβουλίες.

Ζητάμε τώρα:

  • 12μηνη Ανανέωση των συμβάσεων των 5066 συνάδελφων συμβασιούχων, των «Κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας, στις Δασικές Υπηρεσίες και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου.

  • Προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, σε όλες τις τραγικά υποστελεχωμένες δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

  • Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων συναδέλφων του Κτηματολογίου.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Στήριξη από ΣΥΠΑ της κινητοποίησης των εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες

Μετά τη βροχόπτωση της Δευτέρας, γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά μεγάλων καταστροφών στην περιοχή της Κινέττας, με πλημμυρισμένα σπίτια, εγκλωβισμένους ανθρώπους και αποκλεισμένους δρόμους. Σε αυτήν την περιοχή, όπου πριν από 1,5 χρόνο εκδηλώθηκαν μεγάλες πυρκαγιές, δεν έχουν πραγματοποιηθεί ουσιαστικά έργα ούτε πρόληψης, ούτε αποκατάστασης, με αποτέλεσμα τα προβλήματα από πλημμυρικά φαινόμενα να είναι πιο συχνά και έντονα.

Και αντί να σχεδιαστούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στη διαχείριση των καμμένων εκτάσεων με την αξιοποίηση των έμπειρων πια δασεργατών, η κυβέρνηση τους απολύει.

Αλήθεια τι είδους πολιτική προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των απλών εργαζομένων, από αντίστοιχα πλημμυρικά φαινόμενα, είναι αυτή που δεν περιλαμβάνει την μελέτη και κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και απολύει το  προσωπικό στα δασαρχεία που παρέχει προληπτικό έργο μετά από πυρκαγιές κλπ;

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (ΟΣΕΑΔΕ) και στηρίζει την πανελλαδική κινητοποίηση, που οργανώνεται μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των συμβασιούχων συναδέλφων στις δασικές υπηρεσίες, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) την Δευτέρα, 2 Δεκέμβρη 2019 στις 12.00.

Απαιτούμε μαζί τους :

  • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις.

  • Την 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων των συνάδελφων συμβασιούχων όλων των «Κοινωφελών» προγραμμάτων και των εργαζομένων στην Πυροπροστασία, στις Δασικές Υπηρεσίες.

  • Την μετατροπή των συμβάσεων, σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

  • Την άρση όλων των νομικών περιορισμών, για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. 

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις