15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μόνιμη και σταθερή δουλειά απαίτησαν και πάλι οι 5.500 συμβασιούχοι νέοι επιστήμονες του Ειδικού Προγράμματος του ΟΑΕΔ

Συνάντηση με το Μηταράκη, στις 9 Δεκέμβρη

Πρόσφατα

Έξω από το υπουργείο Εργασίας βρέθηκαν και σήμερα, για δεύτερη φορά, οι 5.500 πτυχιούχοι επιστήμονες του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ζητούν το αυτονόητο: να σταματήσει η ανακύκλωση της ανεργίας, μέσω τέτοιων προγραμμάτων, και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε Αορίστου Χρόνου και να νομιμοποιηθούν.

Συμβολικά, οι νέοι επιστήμονες, έξω από το υπουργείο Εργασίας, έβαλαν βαλίτσες με τα πτυχία τους αλλά και σημαίες χωρών, θέλοντας να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι η κυβέρνηση δε θέλει τους νέους εργαζόμενους, που αναγκαστικά θα μεταναστεύσουν (brain drain). Άλλωστε, ένα από τα κεντρικά τους συνθήματα ήταν το «δε θέλουμε οκτάμηνα, θέλουμε μόνιμη δουλειά».

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων, αφού «περιπλανήθηκε» στους υπηρεσιακούς παράγοντες, τελικώς, πήρε ραντεβού για συνάντηση, στις 9 Δεκέμβρη, με τον «αρμόδιο» υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, και σήμερα φάνηκε ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στου συμβασιούχους συναδέλφους, πολλώ δε μάλλον όταν τους στέλνει σε ένα υπουργό, ο οποίος -σε ανάλογη περίπτωση, αυτή των συμβασιούχων δασικών υπαλλήλων που απολύονται- έχει δηλώσει ευθαρσώς στη Βουλή ότι «δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», ενώ σε συνάντησή του σε συνάντησή του με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στον ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ Αγροτών) έχει αποκλείσει τις νέες προσλήψεις και την ανανέωση των συμβάσεων.

Στο πλευρό τους, βρέθηκαν και μέλη του ΜΕΤΑ, με επικεφαλής το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρη Καλομοίρη. Μεταξύ των αλληλέγγυων μελών της παράταξης στους εργαζομένους συμβασιούχους, ο Νίκος Μποσινάκος (εργαζόμενος στο υπ. Εργασίας) και Χρήστος Βαγενάς και Γεωργία Χασάπη (εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία).


  • Για να δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση των πτυχιούχων, νέων συμβασιούχων ΕΔΩ.
  • Για να παρακολουθήσετε βίντεο από τη συγκέντρωση των πτυχιούχων, νέων συμβασιούχων ΕΔΩ  κι ΕΔΩ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις