ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ: Αγώνας των δικαστικών υπαλλήλων, με φόντο το ετοιμόρροπο κτήριο και την υποστελέχωση

H ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ συντάσσεται με τον αγώνα των Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου.

Οι εργαζόμενοι χρόνια τώρα επωμιστήκαν το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής κρίσης τους και των μνημονιακών νόμων.

Στην εποχή της «κανονικότητας» που η τωρινή κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το έργο των προηγούμενων με συντριπτικά χτυπήματα κατά των εργαζομένων, με υποστελέχωση των υπηρεσιών , με μειώσεις άμεσες ή έμμεσες των μισθών, με το χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα προσπαθεί να αποδυναμώσει περαιτέρω τον δημόσιο τομέα.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες! Η «ταχύτερη» ανάπτυξη είναι για το κεφάλαιο και για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων που υπηρετεί.

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ συμπαραστεκόμενη στα δίκαια αιτήματα των Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου καλεί τα ΔΣ των σωματείων και όσους συνάδελφους τους επιτρέπει το ωράριο τους να παρευρίσκονται στις συγκεντρώσεις στο προαύλιο του Πρωτοδικείου Χίου από 10.00 έως 12.00, από την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 έως και την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των Δικαστικών Υπηρεσιών του Νομού μας.

  • Αποπεράτωση δικαστικού μεγάρου – Καλύτερες συνθήκες εργασίας.

  • Άμεσο εξοπλισμό των υπηρεσιών με σύγχρονο σύστημα μηχανοργάνωσης.

  • Την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Φτάνει πια η εξαθλίωση!


Να σημειωθεί ότι βασικό αίτημα για τους δικαστικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στη Χίο αποτελεί τόσο η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Πρωτοδικείου, αφού αντί για 13 άτομα υπηρετούν μόλις 7, όσο και οι συνθήκες εργασίας στο ετοιμόρροπο Πρωτοδικείο Χίου που ακόμα αναμένει την κυβερνητική εξαγγελία για επισκευές ύψους 250.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει ο «Πολίτης Χίου», το γεγονός ότι με τις βροχές εμφανίστηκαν και πάλι οι κουβάδες στα κτήρια, αφού οι στέγες και τα παράθυρα μπάζουν συνεχώς με νερά, τη στιγμή που οι υποθέσεις λόγω μεταναστευτικού έχουν αυξήσει τον όγκο της δουλειάς υπέρμετρα.